09 febr. 2009

Què l’hi passa al Vaticà? (3a. part i final)

Publicat en 9:19 sota General

Vull posar un momentani punt i final als meus comentaris sobre els temes que he escrit els dos darrers dies amb un resum de les reaccions, en part inesperades, que s’han publicat el darrer cap de setmana.

Tal com publica el prestigiós setmanari alemany “Der Spiegel” en el seu exemplar d’avui dilluns el bisbe “lefevrista” Williamson en una interviu amb la revista ha dit que de moment no revisarà les seves opinions sobre l’holocaust sinó que analitzarà amb cura els fets històrics. “ Si trobo els arguments, em corregiré. Però això necessita de temps”.

En una entrevista amb el diari “Bild am Sonntag” d’ahir, la Conferencia Episcopal Alemanya per boca del seu President el bisbe Robert Zollitsch ha demanat del Vaticà una nova excomunió del bisbe Williamson. Textualment diu : “ El senyor Williamson és impossible i irresponsable. Jo no hi veig cap lloc per a ell dins de l’Església Catòlica”.

El bisbe de Basilea i President de la Conferencia Episcopal Suïssa, ha escrit aquest cap de setmana una carta oberta a tots els catòlics suïssos on diu entre altres coses: “ No fora millor que el Papa tornés a excomunicar el bisbe Williamson? No ens evitaria això moltes coses?… Segurament el Papa al aixecar l’excomunicació va pensar no només en els quatre bisbes sinó també en els 600.000 seguidors i als 400 sacerdots de la Fraternitat Pius X “.

La Radio Vaticana ha enviat una carta personal al senyor Daniel Vasella demanant disculpes per tot l’enrenou causat per la convocatòria i desconvocatòria a participar en quatre emissions sobre ètica en el món dels negocis.

El senyor Vasella, va fer possible que Novartis participés amb uns 150.000 Euros a la restauració de la catedral de la ciutat suïssa de Chur; també fa part del Patronat de la Guàrdia Suïssa del Vaticà i econòmicament ajuda a projectes socials a la República de Mali. També és conseller personal del Abat del Convent de Einsiedeln, del que ja vaig escriure ahir.

Per cert que aquest pare Abat , Martin Werlen, va dir ahir diumenge sobre l’excomunió del bisbe Williamson : “ Qui aixeca una excomunió ha de conèixer molt bé l’interessat. Això no sembla que fou el cas amb el bisbe Williamson i espero que l’església hagi aprés alguna cosa del desastre. És imprudent prendre aquest tipus de decisió de manera individual, sense demanar l’opinió dels bisbes de les diòcesis i els Nuncis”…“ Acceptar una falta desperta molt sovint reconeixement. No és cap vergonya cometre errors. Això també val per el Papa”.

Moltes opinions dures que surten del interior de l’església i que potser serviran perquè les coses es facin d’ara en endavant amb més eficiència i més humilitat.

(Il•lustració : Convent de Einsiedeln)

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.