01 gen. 2009

L’Any Nou i el Concert

Publicat en 9:50 sota General

Quan escric aquestes impressions falta molt poc perquè comenci a Viena el Concert d’Any Nou que es retransmet per radio i televisió a tot el món.

Ja fa molts, molts anys que és la meva manera d’entrar al nou any, començant en els temps on sempre dirigia Willy Boskoswski fins els darrers temps on el directors d’orquestra de més gran reputació mundial s’han alternat a la batuta.

Avui dirigirà Daniel Barenboim, argentí d’origen jueu, i un dels gènis de la música tan com a pianista com de director d’orquestra i que per cert va néixer només unes hores abans que jo. Fa molts anys que segueixo les activitats de Barenboim i tal com m’ha succeït amb Joan Miró o Pau Casals, ja no sé si admiro més l’artista o l’home.

Barenboim a creat la West- Eastern Divan Orchestra, amb joves israelians i palestins, com a símbol de que la música és un vehicle d’entesa entre els pobles. També és un defensor de la pau entre Israel i Palestina (per cert que ell posseeix les dues nacionalitats) i no ha dubtat, durant la presentació del concert d’aquest any, en criticar la manca de mesura en la darrera ofensiva d’Israel contra la franja de Gaza.

Deixem-nos seduir per la música de la família Strauss i per la de Haydn que també estarà present en el concert d’avui perquè l’any 2009 es compleixen 200 anys de la seva mort. Que ningú consideri aquesta música com tronada o ensucrada o carrinclona. A part de que les composicions són d’indiscutible qualitat, començar l’any amb suavitat, amb un somriure als llavis i amb el ritme cadent de valsos i polques només pot ser positiu per el nostre esperit.

Bon Any 2009 a tots!.

No hi ha resposta