23 febr. 2010

Valors de Pais: Salvador Cardús

Publicat en 18:22 sota General

Seguint el cicle de conferències, dijous passat ens van regalar un pou de cultura ben fonamentada i tractada de forma interessant i un recull d’idees on sovintegen moments distesos i a voltes ens els guarneix amb alguna anècdota. Moments en que baixava la intensitat, i pocs instants després, ens tenia expectants, donat que en Salvador Cardús és d’una solvència més que contrastada. Com deia en Rull, que vol transmetre’ns nocions del seu currículum, aquest era dens i important tot ell.
Dues sensacions vaig treure; que la història ens diu que els Catalans estem sempre encallats a llocs similars i per il·lustrar-ho es va permetre llegir un poemes datats de fa més d’un segle on les aspiracions com a pais podrien ser similars a les actuals, i vistes de molt lluny, els Catalans ens podien sentir maltractats. Em va donar la sensació que la realitat és que anem encaixant els cops i que ens venen sovint per tot arreu i tenim la mentalitat de qui dia passa anys empeny. També, crec, que qui pensa amb la independència, a l’endemà d’obtenir-la no es sabria ben bé que fer-ne, donat que no queda clar com funcionaríem, però en canvi en molts col·lectius cada cop se’n parla més. Temes com l’energia per exemple. Va repassar l’actualitat, com l’estatut, i vaig gaudir per la seva forma d’expresar-se, cosa que ja esperava.
Il·lustro amb alguna fotografia de record i et convido a venir a la propera que tindrà lloc la setmana vinent. Anima’ t !

Image
Image
Image
Image

No hi ha resposta