30 nov. 2022

Sant Vicenç de Verders amb Mossenaires

Publicat en 18:33 sota General

Si aquesta setmana serveix per tancar un més de novembre que ha estat força calorós i ho fem amb fresqueta. Anem per circuits força plans que en duran fins a la veina cocapital de Sabadell i farem la fotografia de record, davant Sant Vicenç de Verders o Sant Vicenç Sarriera. és una ermita d’estil romànic al municipi de Sabadell. Presenta característiques preromàniques i llombardes. La porta d’accés és en arc rodó i amb emmarcament de pedres. Té una sola nau amb volta de canó i un absis semicircular decorat amb arcuacions llombardes damunt d’una finestra central de doble esqueixada. La porta principal i la lateral tenen un arc de mig punt. Avui tota la teulada és de lloses, tot i que abans només n’hi havia a l’absis. A sobre hi ha una obertura de petites dimensions amb les mateixes característiques. La coberta és a dos vessants i de teula. La portalada a la façana principal dona a l’oest i té un segon accés a la façana de sud.

L’any 1973 fou traslladada i reconstruïda pedra a pedra des del seu emplaçament originari al terme de l’Esquirol, avui colgat sota les aigües de l’embassament de Sau, fins al seu lloc actual al bosc de Can Deu.


L’entrenament ha estat fotogràfic, per que us quedi un bon record i aquestes ens donen una idea de ho bonics que són els entorns de Terrassa i Sabadell.

Els Mossenaires caminants, han gaudit moltíssim i a més podreu veure que s’han aturat a la font de l’Argelaguet a menjar pipes. Tota una proesa.

Vindreu dissabte? doncs no triguis apuntar-te a http://inscripcio.mossenhoms.beÚltima tirada per la marató de València 

Els germans Cirera

Marta Cirera a la Urban RunningNo hi ha resposta