14 febr. 2011

MOSQUI un Mossenaire de Gran Luxe

Publicat en 20:28 sota General

D’una manera habitual, sempre tenim mossenaires il·lustres que han vingut força de vegades, que han estat gran atletes, i continuen fent grans gestes com en “Mosqui” i avui els mossenaires fem homenatge a en Francisco López, que compta amb l’amistat de molta gent i sempre fa per manera d’animar a tothom a venir a fer un entrenament al nostre costat i acaben, també arrelant a les conegudes trobades.

Llavors llegireu el que ens ha enviat per què veureu amb qui tenim el luxe d’entrenar tots nosaltres.

Avui tenim un document fotogràfic important, donat que hem estat tres els captadors de moments irrepetibles; en Rafa Atienza, l’Oriol Farré i jo. Això vol dir que el documents és extens.
sempre va bé arribar un xic d’hora, per fer uns estiraments previs. Crec que el que més estirem és la conversa, cosa que s’agraeix

En Jordi, cunyat Mirabet, prop de l’orella del Rafa


I comença la sortida memorable, i l’Oscar Mirabet a la vostra dreta


primeres rectes de sortida

el primer reagrupament, per esperar a algú que va venint
La nova mossenaire

L’Oriol Farré, fotògraf

[img]https://lh5.googleusercontent.com/_XvCMJjSPaT4/TVaWEyazASI/AAAAAAAAEdA/4watdl06z4U/s400/DSC01689.JPG[/img

PepMoments en els que vam travessar un basalt, que no hi havia estat mai i que pensem venia d’alguna canonada del diposit d’aigua que hi ha un xic més amunt


el circuit, gentilesa de l’Antoni Gallardo

No hi ha missatges nous TOTS ELS DISSABTES DE L’ANY <—cliquiriqui

Trobada oberta a tothom per entrenar 1h. corrent
a les 08:00 en punt tots els DISSABTES

Hem tingut la companyia de quaranta excel·lents corredors i corredores que hem completat el circuit de gairebé deu quilòmetres, en un dia radiant i que semblava més d’una primavera que no pas d’hivern. S’ha realitzat algun canvi, que el primer es l’ha portat el tiet Agustí i el segon ha estat menys seguit fins al pàrquing on ens fet la fotografia de grup pel nostre àlbum recordatori. Les tres mossenaires noves de la setmana passada, avui venien acompanyades d’una amiga i un noi també ha tingut l’estrena a la trobada. En resum, de nou un molt bon entrenament

i el Mosqui;

Quan ara fa una bona colla d’anys vaig conèixer al “Mosqui”, que és com l’anomenen la majoria d’amics en un mot que lluu amb orgull des de que era ben petit. Ha estat un atleta conegut pel seu tarannà en la seva època àlgida, quan va deixar l’alta competició i a finals dels noranta va ser quan va començar a fer d’entrenador del grup de fons de la Unió Atlètica Terrassa, i portava un grup entre els que m’hi comptava, quan els dimarts i dijous a les pistes de Can Jofresa duia apuntat a una llibreta el que tocava, i feia gràcia com tothom sense excepció al ritme de cadascú ens sotmetíem a la disciplina de l’entrenador, gràcies al qual els èxits de tots plegats aviat van ser notables, i el grup no va parar de créixer. recordo haver vist rodar prop de quaranta persones al seu voltant.
S’improvisaven sopars a Castellar, que li deien “Los Conejos”, on tots ens ajuntàvem als seu voltant al restaurant de la seva infantesa i on s’aprofundien les amistats. En guardo un molt bon record de l’època que en part enyoro, on a més tots li reconeixíem el seu poder engrescador.

Bé, aquesta va ser una època on podria explicar un munt d’anècdotes.
Ell ens ha regalar el seu currículum. En primer lloc em va enviar un de molt sintetitzat tot pensant que era millor no pecar d’immodèstia, i davant un parell de correus li deia que la gent tendeix a oblidar els mèrits, i que en són molts, de la gent que ens envolta, va completar amb una segona aportació on es pot apreciar que realment és una persona amb molt talent per l’atletisme i el companyerisme.


El Mosqui en un primer correu ens deia;

Hola Pep,

Te mando un resumen de mi trayectoria deportiva, pues piensa que sin darme cuenta ya llevo 30 años en este apasionado deporte que es el atletismo! , piensa que son tres cuartas partes de mi vida relacionados a el y eso es mucho tiempo para poder explicarlo en unas cuantas lineas, primero empezaré presentándome, me llamo Francisco López Sánchez pero todo el mundo en este mundillo me llama “Mosquí”, soy nacido en Sabadell y estoy apunto de cumplir 40 años y además de atleta también soy entrenador de medio fondo y fondo de la Unió atlética Terrassa.

Mi vida como atleta la puedo dividir en dos partes, la primera que ha sido la más dura de ellas que es la de pista haciendo pruebas de medio fondo y cross, en esta etapa es la que he tenido como formación y superación y la segunda mucho mas relajada y haciendo cursas, medias, alguna maratón y cross, en las dos partes siempre he disfrutado mucho de este deporte pero reconozco que en la segunda etapa es cuando he tenido el mejor ambiente y compañerismo para vivir este deporte, creo que la labor que estas empleando con las salidas los sábados y domingos es un claro ejemplo de lo que comentaba anteriormente, enhorabuena por haber tenido esta gran idea y la filosofía de poder encajar cualquiera en el grupo indistintamente del ritmo que lleve, un saludo y espero disfrutar muchas veces con todos vosotros de estas salidas.

Mejores marcas personales:

400: 49’4

800: 1’48’22

1500: 3′ 42″ 6

3000: 8′ 15″

5000: 14′ 49″

10000: 32′ 44″(asfalto) 33′ 20″(pista)

Media maratón: 1h 12′ 55″

Maratón: 3h 02′ 37

després li dèia que si volia completar durant el cap de setmana, donat que m’ho va enviar molt aviat.
Li ho vaig dir de la següent manera:

Bona tarda Mosqui; seria fantàstic saber per tu mateix tots els teus títols, marques i tot, tot, per què tothom sàpiga i pugui consultar tot aquell que vulgui el teu historial, títols i allò que creguis convenient. Moltes vegades els grans atletes i entrenadors la gent s’oblida per què no ho llegeix enlloc i si els mossenaires contribueixen a realçar aquests mèrits… un motiu més per continuar amb el projecte.


Molt bé Pep, et donaré tot lo mes important, crec que tens raó, fer recopilar totes les dades de tanta gent es una eina molt interessant a l’hora de coneixen entre nosaltres amb les seves vides atlètiques , gracies que encara tinc totes les medalles mes importants guardades, ni jo recordaria tots els títols que tinc,sort que m’agrada guardar-les,el Bernat Serran també te el meu historial,ja que vaig sortir en el seu llibre l’atletisme a Terrassa fa ja cinc anys, salut i ens veiem un altre dia amb els mossenaires.

DATOS DEPORTIVOS:

-Ganador del cross internacional de Mònaco en la categoria de junior

-Subcampeón de España pista cubierta en 3000m en categoria junior en Oviedo

-Subcampeón de España pista aire libre en 1500m en categoria promesa en Madrid

-Tercer clasificado en el campeonato de España pista aire libre en 800m en categoria promesa en Tarragona

-Dos veces campeón de Catalunya pista aire libre en 800m en categoria promesa

-Dos veces finalista en el campeonato de España en 800m en categoria absoluta en Valencia y Gandia

– Campeón de Catalunya pista cubierta en 800m y 1500m en categoria absoluta

-Dos veces subcampeón de Catalunya pista aire libre en 800m en categoria absoluta

No hi ha resposta