25 juny 2010

Pantà de Ribatallada i els “Mossenaires”

Publicat en 9:48 sota Entrenaments

Gràcies de nou en nom de tots els amics d’aquests entrenaments. Tots ens regaleu la vostra presència i ho recolzeu encara que no vingueu, i per un o altre motiu sempre fem nous amics i el mèrit sou del tot vosaltres. Aquesta plana i els que la porten dinamitzem la trobada: sense vosaltres no tindria sentit.
Aprofitem dia d’avui per un nou agraïment.
Anem a l’entrenament;

El reportatge avui i com les darreres setmanes està enriquit fotogràficament i anímicament per en Rafel Atienza i hem apostat per fer un recorregut conegut, però agafat d’una manera diferent. Segons el nostre gps han sortit 10.200 metres i com sempre una jornada memorable. Per no allargar i tot i passar pels boscos de Can Deu, i Sant Julià i fer les corresponents parades, fins a la fotografia no fem la definitiva i alhora de repòs.


Volem destacar que el lloc on ens hem fet la fotografia és l’antic pantà de Ribatallada. Aquesta obra hidràulica, de 4 metres de fondària i 10.000 m3 de capacitat, resta avui abandonada i coberta per la vegetació. Es va construir l’any 1895, tal com ens recorda la làpida encara existent, per aprofitar les aigües que baixaven pel torrent de Ribatallada, ja que en aquella època hi havia molts problemes per abastar d’aigua la població de Sabadell. El pantà va funcionar durant molts anys com a dipòsit d’aigua per a la ciutat fins que les fortes riuades del setembre de 1962 en van esbotzar la paret.

En aquest moment destaquem que tenim tres nous mossenaires a dia d’avui: el fill de José, en Jesús Expósito de tretze anys i que ha fet tot l’entrenament i que a més tenia un partit de futbol més tard.
També un amic de l’Agus, i ara nostre. I de la ma dels Pantaurells, d’en Jordi Garreta, ens bé un antic conegut del carrer Sant Francesc. Esperem que repeteixi. Almenys per aprendrem el nom. Sap greu.
Pugem pel torrent i donem via lliure a tots els mossenaires, per anar al ritme que vulguin. En definitiva, tot i que no fa massa calor, els paratges frescos i rics amb presència d’aigua, ens inspira i ens acompanya en el nostre córrer.

Moments previs a la sortida amb el nostre entranyable Miquel Moreno
























Com sabeu l’Agustijr és un dels màxims impulsors del grup, té el seu racó i promociona entrenaments de tot tipus, així com curses de muntanya al fòrum i de la seva ma un amic que tot i conèixer-nos, va acabar explicat les bondats dels entrenaments i de fa ja més d’una any el Miquel no tan sols ens fa una promoció impressionant, si no que a més ens ha regalat tots els seus entrenaments i ens ajuda tan a nosaltres com a molta gent en infinitat d’àmbits, Ara esta convalescent d’un accident i ve a fer una caminada d’1h, i avui l’ha tingut de fer sol i ens sap greu, Però estem contents de veure que la progressió és bona i aviat tornarà a ser el d’abans.

Moltes gràcies a tots dos: Agustinjr i Miquel.

I a tos vosaltres, que sou igualment importants. Fins dissabte. Us esperem,

No hi ha resposta