Benvinguda als premis de Blog

juny 3rd, 2012

Un dia una amiga meva, la Montse, em va enviar un missatge dient-me que em premiava el Blog. A veure si volia participar en el “joc”.
Mireu:
PAU A LA TERRA

Quina sorpresa en veure que havia estat premiat…
M’ha fet pensar… Responc? Continuo la “Benvinguda als premis de blog”?
Si continuo a quins 5 blogs premio? Amb quins criteris ?
He preferit reflexionar entorn al per què vaig crear aquest Blog meu: “Blog d’en Manel Filella”
En l’encapçalament ja poso l’objectiu d’ell.

 Crec que he lograt aquest objectiu. Tinc uns quants seguidors i no se qui són…Nous? els mateixos ?

M’és igual si els faig algun bé comunicant-los allò que se m’acut i que m’agrada compartir.
I ara el que em passa és, que hi ha tants de “blogs” interessants i que m’agraden…i sempre en surten de nous i que tinc ganes de llegir-los i no tinc gaire temps per didacar-me a llegir-los…

I no parlem de les “xarxes socials” Facebook –Twiter- webs personals i col•lectives, de fundacions, d’ONG…d’Escoles, de participació col•lectiva.
Enmig de tanta “xarxa”, escollir i premiar 5 “blogs” m’és difícil. Trio els que miro més? Miro les noves descobertes? Per què cal que les premii…?
Admiro els blogs que m’ajuden a conèixer el món on visc i les maneres d’entomar-lo, ja que el “misteri” cadascú l’entoma tal com és.
Em deien quan estudiava filosofia que “quidquid recipitur ad modum recipientis recipitur”
Encara que premii a companys que ha estat premiats per altres, escullo aquells blogs que habitualment m’ajuden a fer “xarxa social” i que manifesten més ganes de compartir vivències i m’ajuden a ser un persona “vivent” i que m’ajuden a “d’estimar” tothom en aquest món tan esbojarrat i desorientat en què vivim.
Podria posar, pel mateix motiu força “Webs socials” però avui no és la qüestió d’aquestes altres xarxes.

Em deicideixo a escollir-ne 5

 –PAU A LA TERRA

 – SANT ILDEFONS

DIARI DE JOSEP LLIGADES

VITA MOLESKINE

IDÓ

Si els premiats voleu seguir la cadena heu de fer el següent:
1. Copiar i enganxar el premi al bloc, i enllaçar al blocaire que t’ho va atorgar.
2. Nominar als teus 5 blocs preferits (han de tenir menys de 200 seguidors) i deixar un comentari en els seus blocs per fer-los saber que van rebre el guardó.
3. Esperar que aquests blocaires passin el guardó a altres 5 blogs.

Encara hi ha orgues…

febrer 19th, 2012

Orgue de la Parròquia de Sant Just i Pastor de Sant Just Desvern.
Organista: Santi Vilarrubla

Exposició d’icones bizantines

novembre 6th, 2011

L’art bizantí és una expressió artística que es configura a partir del segle VI, fortament arrelada en el món hel · lenístic, com a continuadora de l’art paleocristià oriental.

Si voleu fruir d’una mostra, una amiga meva de Mataró, us n’ensenyarà unes quantes fetes per ella mateixa, sota el guiatge dels experts en art bizantí.

                                    EXPOSICIÓ ICONES BIZANTINES

                                              CARME AYGUAVIVES  

 
                                                          FOMENT MATARONÍ

                                                              CARRER NOU,11

                                            DEL 14 DE NOVEMBRE AL 21 DE DESEMBRE

HORARIS DE VISITES
NOMÉS LABORABLES DE 10 A 13 I DE 17 A 22 HORES

ESTÀ MOLT A PROP…!

desembre 18th, 2010

En el dia a dia t’adones que Jesús està molt a prop. Trobes creients que creuen el mateix, que ho comparteixen i que van redescobrint què vol dir ser creients cristians.

– Un dia vaig anar a la trobada periòdica dels “Creients en diàspora” on hem treballat sobre el tema de l’Educación del fills i la transmisió dels valors que mouen les nostres vides. Una quarantena de persones posant en comú què significava educar en valors cristians

El passat 12 de desembre uns quaranta militants de l’ACO del nostre bisbat i una bona colla de quitxalla, filles i fills d’aquests, ens varem reunir a La Casa De l’Església per celebrar la Trobada d’Advent. Tradicionalment, aquest encontre és obert a d’altres persones interessades i va dedicat a la formació. La prioritat de curs d’engany és: “L’opció preferencial pels pobres des de la militància obrera i cristiana”. Conxa Marqués, Coordinadora General de Caritas del bisbat, va ser-ne la ponent. En primera instància va presentar-nos el servei de Caritas Diocesana amb al seva complexitat de tasques, beneficiaris i personal contractat o col·laborador i, en la segona part, va endinsar-nos en els diferents tipus de pobresa que hi ha així com en els diversos factors que actualment influeixen en l’exclusió social de les persones afectades. Després, en grups, dialogàrem sobre les crides personals que experimentàvem en relació al tema i les posàrem en comú en l’assemblea. La trobada va cloure a la capella, on celebrarem l’Eucaristia juntament amb la mainada. Donem gràcies a Deú pel privilegi d’haver pogut viure aquesta comunió! Bon Nadal a tothom!

– El GRUP MUNTANYÈS, de la Fundació del Pare Manel, de nou barris, juntament amb el meu fill, resident allà, la seva muller i els seus fills, una altra seixantena de persones, també vàrem “Compartir” el que creiem que és el Nadal i el ser creients.
– També allí vaig conèixer l’existència de diversos grups de cristians que aquests dies es troben per pregar i reflexionar sobre la seva vida de creients i del significat del Nadal , entre nosaltres.

BON NADAL- 2010 de part de l’Assumpció i d’en Manel (pessebre de casa)

I si voleu veure gaudir d’un “lipdupd’ fet a una escola de Berga…cliqueu

http://www.youtube.com/watch?v=rYMpQ5bie7E

Iniciativa de Metges sense fronteres

novembre 29th, 2010

http://www.msf.es/pastillascontraeldolorajeno/compralas.php

Quina alegria quan em van dir

novembre 26th, 2010

<iframe width=”480″ height=”295″ src=”http://www.youtube.com/embed/SXh7JR9oKVE?fs=1” frameborder=”0″></iframe>

La vinguda del Papa a Barcelona

novembre 9th, 2010

M’ho temia…
Tanta informació…tant de comentaris…tantes maneres de veure i de viure l’esdeviment de la vinguda del Papa Benet XVI a Barcelona, m’han colapsat les meves reflexions.
He pensat que de moment em quedo amb dues reflexions que he llegit en dos espais:
– la primera la publicada ea web de CatalunyaReligió i que clicant podreu llegir en el següent enllaç i que té per títol:”PERÒ, QUÈ HA DIT EL PAPA

– la segona la que es va llegir a la trobada de pregària i reflexió d’entitats a l’Esglesia del Pi de Barcelona,el passat dia 5 de novembre:

CARTA ALS CRISTIANS I CRISTIANES DE CATALUNYA
Festa en el cor, som Església, som testimonis del Crist !!
Adrecem aquesta carta pensant en el profund goig que significaria rebre al successor o a la successora de Pere, el bisbe de Roma, com el germà, germana gran en la fe que ens ve a visitar, que ve a conèixer com vivim i celebrem la fe en Jesús, com seguim el seu camí. Que arriba per compartir amb nosaltres la joia i les dificultats que experimentem a l’hora de participar, al costat d’altres homes i dones de bona voluntat, en la construcció d’un món més just, més solidari, més plenament humà, més conscient del valor que té la dimensió espiritual de la persona humana.
Ell, ella arriba per animar-nos a sentir la comunió fraterna amb tots els qui de forma conscient o no, participen del pla de Déu de crear una nova humanitat , fonamentada en la gratuïtat de l’Amor de Déu, donat i rebut.
En la seva visita mostra el desig de conèixer i respectar la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra història mil·lenària, construïda des del començament al costat de l’Església. Vol comprendre perquè un poble com el català, que va acollir ben aviat l’espiritualitat cristiana, i que aquesta va ser un dels principals artífex de la seva identitat nacional, ha preocupat tant als seus antecessors bisbes de Roma, fins l’extrem que des de fa segles mantenien sobre la seva taula una gruixuda carpeta, on hi havia escrit el títol de “Il problema catalano” (el problema
català).
El successor, successora de Pere, arriba discretament, sense pompa ni seguretat, confiant en la providència i en l’acolliment fraternal dels germans i germanes de Barcelona, donant exemple de pobresa, bondat i senzillesa que ens esperona a revisar aquelles actituds nostres que tenen a veure amb el poder, l’avarícia, l’enveja i l’egoisme. No pateix per la seva vida, està en mans de Déu. Si té por dels poderosos, com podrà ajudar als més desvalguts a alliberar-se de les seves
pors i limitacions? Com els podrà infondre esperança a treballar per un demà millor?
Quan arriba a Barcelona, no es reuneix només amb les comunitats catòliques, també es troba amb membres de les altres comunitats cristianes i de les diverses tradicions religioses instal·lades al nostre país. La seva crida a la col·laboració entre religions en benefici de la societat, ens ajuda a sortir del nostre egocentrisme i individualisme, i del teocentrisme que empobreixen la nostra vida personal i comunitària, i limita l’acció de l’Esperit.
Celebrem amb ell, ella l’eucaristia. Un acte senzill i vivencial, amb un llenguatge i uns símbols entenedors per les persones d’avui, on el Crist se’ns fa present per recordar-nos que el seu camí, és un camí de donació total al germà, i que els nostres bens, espirituals, materials i intel·lectual no ens pertanyen, en disposem en benefici del Regne.
La seva arribada és motiu de joia per tots aquells qui pateixen alguna mena de discriminació.
En ell, ella troben l’acolliment que sovint la societat els nega. Estan bé al seu costat perquè no es senten jutjats, ni condemnats, només estimats. Així els pot parlar de Jesús, animar-los a acostar-se al seu model de vida, confiar que tenen la possibilitat de donar un nou sentit a la seva vida.
El successor, successora de Pere no gaudeix de cap poder temporal ni de cap privilegi especial,però pot canviar el cor i l’actitud de les persones, perquè tot el món li reconeix la seva veu profètica, el lideratge espiritual, el poder sanador que transmet amb la seva presència i la seva paraula.
Benvolguts, benvolgudes, el fet que avui no puguem reconèixer en l’actual estructura jeràrquica de l’Església a el successor de Pere que se’ns revela en els escrits evangèlics, no ha de ser motiu de desànim, ben al contrari, seguim pregant i treballant perquè un dia sigui possible.
Festa en el cor, som Església, som testimonis del Crist !!
També l’apòstol Pere visqué l’experiència amarga de la divisió, el fanatisme, la sacralització, el pietisme, l’ànsia de poder, la criminalització del divers, el ritualisme,… Ell formava part d’aquest model d’Església, però Pere, per la força de l’Esperit i per la força de la pregària de la comunitat que cercava l’autenticitat del camí de Jesús, va aconseguir alliberar-se de les cadenes
que el lligaven a aquelles conductes errònies. Quan es va sentir lliure va poder proclamar amb força la Bona Nova de Jesús i la gent l’escoltava i anava creant noves comunitats de cristians i cristianes.
TOTS SOM PERE, i així cadascú de nosaltres, com Pere, hem de fer un procés interior
d’alliberament de totes les adherències doctrinals que hem rebut, deconstruir el nostre bagatge eclesial i, confiant en l’Esperit, superar els entrebancs que ara no ens permeten sortir del vell Temple.
TOTS SOM PERE i a nosaltres Jesús ens diu, com a Simó: sobre la pedra de la vostra fe
construiré la meva Església.
Avui, aquí reunits, reconeixem la importància que per l’Església té disposar del servei del successor de Pere, però molt poques vegades podem reconèixer en la jerarquia l’esperit dels apòstols. Les veus que ens arriben dels qui ostenten aquest servei no acostumen a ser la dels guies espirituals que vetllen per la comunitat. Com més volen fer sentir la seva veu, imposar la seva doctrina i la seva moral, més i més persones s’allunyen del coneixement de Jesús.
Avui hem estat i seguirem estan en actitud de pregària confiada, perquè tenim el convenciment que un dia emergirà del fons d’una fosca presó, on ara està retingut per la institució constantiniana, el successor, successora de Pere que anunciarà al món que l’Església de Jesús és aquella on tothom hi te cabuda, sense cap mena de discriminació, ja sigui raó de gènere, cultura, raça o orientació sexual, entre altres. Una Església dialogant, compassiva, misericordiosa, diversa, unida en l’essencial: l’Amor compartit, la lluita pels pobres i marginats, l’anunci de la
fi de tot esclavatge, la construcció de societats justes, humanes i solidàries, l’esperança en la plenitud de la creació, en el Crist universal, on tot home i tota dona compartiran l’harmoniosa identificació amb el seu creador. Una església profètica on el carisma de cada persona sigui tingut en compte més enllà de càrrecs, distincions o ordes sagramentals.
Avui malgrat les dificultats, malgrat la força de les velles estructures, malgrat la incomprensió, el menyspreu, la marginació i fins hi tot en alguns casos la persecució que pateixen moltes veus profètiques, sentim el goig de ser cridats a fer Església amb Jesús.
Festa en el cor, som Església !! Som testimonis del Crist !!

Barcelona, Basílica de Sta. Maria del Pi.
5 de novembre de 2010.
Vigília de l’arribada del Papa Benet XVI a Barcelona.

El ministeri de Pere

octubre 30th, 2010

El Regne de Déu és aprop vostre

octubre 18th, 2010

Avui celebrem Sant Lluc, evangelista…

L’amor, l’acollida,l’anunci de Déu és aprop nostre, està ja entre nosaltres si l’acollim…si aprenem a acollir-lo.
– Dies enrera, en la 10a.trobada dels “filella”, ens vàrem trobar una setantena de persones, la Ma. Àngels em comentà una mica ràpid i per sobre la seva recerca que en feia d’aquest regne…
– Dissabte fa uns dies el P.Xavier alesgre ens perlava a -espai obert- “la imatge de Jesús ens els Evangelis”.
– També en aquest dia, els de cognom “ximenes”,de part de la meva dona ferem la primera trobada, ens trobàrem una quarentena de persones i el plat fort de la trobada va ser retrobar-nos, reconèixer-nos i desitjar-nos salut i vida -hi havia una quinzena d’infants i adolescents.
– Per internet he seguit uns comentaris del P. Aguirre, del José Antonio Pagola i fa ben poc que he sentiut unes paraules d’en Salvador Piè, en ocasió de vinguda del papa Benet XVI a Barcelona.
– “Església plural” m’invita a una sessió de Reflexió en ocasió d’aquest esdeveniment.
– Ahir en Jaume Botey, en un seminari de reflexió de “Diaspora” ens feu una introducció al tema que enguany comentarem: “Aproximació històrica de Jesús”(J.A.Pagola).
– A la comunitat d’adults de S. Pere de Reixac, mensualment,rellegim ,l’evangelista Lluc, en la seva “Demostració a Teòfil..”
– A la meva parròquia, enguany estem reflexionant com podem ser veritablement “parròquia acollidora”.
– Avui, uns voluntaris, hem accolit, uns adolescents per fer “reforç escolar”.
– Acabo de llegir, en ocoasió del P.Puig, organitzador de la trobada papal, i en el blog “germinans…”:”Nadie asumió la idea de que el nombramiento acabaría siendo como un poner a la zorra a guardar las gallinas. O sí.” i em fa “pena” de continuar escrivint el que diuen…deu ser que per a ells ja saben què vol dir que el Regne de Déu és aprop
– En fi…quantes ocasions per anar descobrint aquest “Regne”

No tenim excusa….i sí moltes justificacions del que decidim fer i no estem atents al veritable Esperit de Déu

Discurs de la lluna

octubre 10th, 2010

En ocasió del seu aniversari. Inici del Concili Vaticà II (1962)