Diari d’un català a punt de ser lliure. Un sistema de justicia com cal

Avui som dimarts 20 de Novembre de 2012,  dos mesos i 10 dies del #11s2012. El dia s’ha llevat com ahir, fred i gris. Fa un vent que encara fa més la sensació de fred. Són aquells dies que no et mouries de casa.

A la feina, segueixo amb el mateix que ahir. Per fer cada prova tardo hores en preparar-ho ja que són projectes de grandària considerable i a més la màquina virtual no és molt ràpida. Cal tenir paciència.

Avui escrit l’article abans perquè aquesta tarda he d’anar a Mainz per quest ions de feina i tornaré molt tard. La reflexió política serà curta però crec que és molt important.

Tota aquesta “merda” de presumptes informes policials  que el jutge no té coneixement ni els va ordenar, com també la impunitat amb que el diari “immundo” ho publica i també com abans hi ha hagut manifestacions de militars a la reserva amenaçant d’invadir amb l’exercit Catalunya…etc sense que això hagi derivat en cap denuncia judicial, indica que el sistema de justícia a (S)pain és més propi d’un règim dictatorial que d’una democràcia.

El sistema judicial espanyol encara té un altre tribunal que no es troba en cap democràcia avançada: L’audiència Nacional. En aquest tribunal hereu directe del que ja existien amb un altre nom en la dictadura franquista, el jutge és també el fiscal del cas. És increïble . Com és pot impartir un jutge justícia imparcial si hi està implicat. Quan l’Audiència Nacional intervé,  l’imputat ja està acusat pel qui dictaminarà si és innocent o no. És com Hisenda: ets culpable mentre no demostris el contrari.

Tot això hauria de servir com argument irrefutable que cal marxar de (S)pain el més  ràpidament possible. En la Catalunya independent la prioritat numero u serà crear un nou sistema judicial que sigui el més allunyat al que tenim ara, sinó ho fem, malgrat disposem de més recursos econòmics ,a la llarga acabarem tant malament com estem ara. Jo confio molt que ho farem bé, però caldrà que tota la societat civil s’impliqui demanant i exigint als polítics del nou Estat català que  així ho facin.

Endavant les atxes!!

Dimarts 20 de Novembre 2012

Karlsruhe – Alemanya

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diari abans de la llibertat, Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.