Diari d’un català a punt de ser lliure. Potser no ens mereixem ser lliures

Avui som diumenge 18 de Novembre de 2012,  avui fa dos mesos i 8 dies del #11s2012. El dia s’ha llevat amb sol i una mica fred. M’he llevat a dos quarts de vuit i després d’esmorzar he fet la caminada. Just abans de començar-la he vist una bicicleta lligada en un pàrquing metàl·lic que estava al carrer i que havia caigut . Quan ja l’havia sobrepassat he pensat dins meu, home podries recollir-la, oi? I he donat mitja volta per fer-ho. Quan m’he apropat per agafar-la, he donat un cop molt fort amb el meu genoll dret a una de les barres que surten del pàrquing i renoi quin mal. No l’he vist perquè era en l’angle mort de l’ull dret. Quin mala sort. A vegades voler fer bé les coses et surt car. Per sort és l’excepció de la regla. He fet tota la caminada amb dolor i ara al vespre mentre estic escrivint em dol molt. Està clar que aquesta tardor no és bona per mi. Primer despreniment de retina, constipat que fa setmanes que dura i ara el genoll dret!!. I ja no parlo d’altres temes. En fi, com dic sempre endavant les atxes!!

Al vespre he anat al cinema. He vist la darrera del James Bond que és diu Skyfall en versió original. Malgrat alguns diàlegs no els he acabat d’entendre per culpa del meu anglès que l’estic perden des de què estudio alemany,  m’ha agradat molt. Hi ha molt d’humor anglès i les accions de la pel·lícula són espectaculars però sense ser exagerades com altres.

Normalment no parlo de política el diumenge. Però avui voldria dir només una cosa. Les darreres enquestes indiquen que el MHP Mas no aconseguirà majoria absoluta, fins i tot, algunes apunten que es quedaran igual o per sota dels escons que tenen ara. La pregunta que vaig: Com creieu que reaccionaran els mitjans espanyols i de l’estranger si això passa? Diran que MHP Mas ha fracassat amb la seva proposta d’aconseguir l’Estat propi? Sincerament que en penseu? Jo ho tinc clar.

Ja he escrit més d’un cop que si MPH Mas no obté uns resultats superiors sense dubte amb els que ha obtingut ara, independentment que faci ERC, SI , CUP, serà interpretat que els catalans no volen la independència tal com semblava el #11s2012. Només si ERC obtingués més de 20 i fos la segona força al Parlament, podria posar-hi algun matís a aquesta interpretació. Però més cara interna que externa.

Jo demano que tots els que poden votar, tinguin clar que el 25N decidim bàsicament continuar el procés cap a la independència que es va iniciar el #11s2012. Tota la resta , que si retallades, que si polítiques d’esquerres o de dretes, que si més impostos…etc Tot això és pura fantasia. Mentre els catalans no tinguem un Estat propi, la política que és pot fer des de la Generalitat amb l’asfixia econòmica que patim és seguir les ordres dictades de (S)pain , que recordem està manat i pel que sembla per molts anys pel PP.

Si es confirma al final que MHP Mas no té uns bons resultats que el legitimin-hi davant dels espanyols i sobretot de les cancelleries internacionals, que té el mandat de tirar endevant les accions que faci falta per aconseguir fer el referèndum d’independència,  llavors potser si que el poble català no es mereix ser lliures.

Que cadascú voti el que vulgui, però no es digui després que no ho sabia

Endavant les atxes!!

Diumenge 18 de Novembre 2012

Karlsruhe – Alemanya

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diari abans de la llibertat, Eleccions 25N, Internacional. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.