Diari d’un català a punt de ser lliure. A què juga Duran?

Avui som divendres 2 de Novembre del 2012,  1 mes i 24 dies després del #11s2012. El dia s’ha aixecat amb sol i sense gaire fred. Hem anat de bon matí a Ikea a comprar una llum del menjador que s’ha trencat i volem el mateix model. He conduit el cotxe jo, malgrat l’ull dret el tinc tapat. No hem trobat cap problema a l’autopista fins a Ikea que està a prop de Walsdorf, la seu de SAP, a un 40 quilometres de Karlsruhe i just arribar-hi hem vist que estava pler fins a basar. Però malgrat això, hem pogut fer la compra ràpidament i a la una ja estàvem a casa.

Després de dinar he fet la caminada amb la Nina, però el dia s’havia espatllat. Ens ha començat a ploure i hem hagut de tornar de seguida. Però el gelat a l’Eis-Oma no ha fallat.

Al vespre hem anat a recollir el Jan, que ha estat tota la setmana de colònies amb un casal de l’església protestant. Aquest casal sempre organitzen activitats durant les festes de l’escola. Aquest cop han estat una setmana en una capella-parròquia a la muntanya fent una pel·lícula de l’edat mitjana. Hem estat veient tant la pel·lícula i també com l’han fet. El Jan s’ho ha passat molt bé i ja vol tornar-hi per pentecosta. Els meus fills no estan batejats i no ens han posat mai cap problema per aquest fet. Per mi crec que és molt interessant que hi vagin perquè és una manera d’integrar-se a Alemanya. Jo ho entenc com equivalent els escoltes que jo hi vaig estar durant tota la mena infància i joventut. Per cert, la filla del capellà també participa a les colònies, i pel que dedueixo el capellà és molt afeccionat a fer pel·licules, perquè no estan pas malament la que he vist.

Ara que anava a escriure el diari he llegit les declaracions del Duran i Lleida rebaixant les aspiracions nacionals de CiU. Ja vaig escriure fa un parell de dies sobre ell. Vaig dir que em despista les seves declaracions. Però ara, estic ben descol·locat. Hi ha varies hipotesis que poden explicar per què ho fa:

Si Duran realment vol una confederació amb (S)pain, llavors per què està llimant amb aquestes declaracions la força de CiU?.  No dic quan diu que s’ha de fer un referèndum pactat amb (S)pain. Això hauria de ser la màxima prioritat. Però quan el President Mas diu que si al final d’intentar-ho de totes les maneres dins del marc legal espanyol no és pot fer, es buscarà altres legalitats per fer-ho i que el referèndum o consulta és irrenunciable, és clau per aconseguir que (S)pain acabi acceptant negociar-ho. Si d’entrada li ensenyes les cartes dient que sinó hi ha pacte et desdius de continuar lluitant pel teu objectiu, llavors ja li estàs dient a (S)pain quina és la solució. No pactar sota cap concepte i tot resolt. Ni Duran, ni tampoc els federalistes del PSC trauran res de profit. Realment no entenc a què juga. Si Duran vol realment un pacte amb (S)pain no hauria de dir mai això.

Em costa creure que Duran està dient això amb conveniència amb Convergència. No hi veig enlloc que sigui beneficiós a CiU per aconseguir la majoria absoluta. L’únic que està fent és que alguns independentistes que estaven pensant votar per primer cop al Mas, acabin deixant-los de votar. És potser això el que busca Duran? Vol que Mas no aconsegueixi la majoria absoluta per així poder-li disputar el lideratge? Impossible que arribi a pensar això.

Després hi ha una altra hipòtesi: Duran està dient tot això per mantenir enganyats als espanyols i els unionistes catalans, mentre el President Mas continua preparant el camí per aconseguir la independència. En fi, millor pensar això que realment aquest personatge està treballant com a sicari dels espanyols per dinamitar el procés independentista.

Endavant les atxes!!

Divendres 2 de Novembre 2012

Karlsruhe – Alemanya

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diari abans de la llibertat, Eleccions 25N. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.