Diari d’un català a punt de ser lliure. El mirall britànic

Avui som dimarts 16 d’Octubre del 2012,  1 mes i 5 dies després del #11s2012. Avui a la nit ha gelat. He agafat el cotxe per anar a treballar, malgrat teòricament no ho hauria de fer. Però amb la cinta pirata que em tapa l’ull  i l’experiència que ja tinc de conduir amb un sol ull arran de l’accident que vaig tenir fa 20 anys i que va fer que veiés doble durant varis anys fins que em vaig operar, no em representa cap problema. A més el camí és via ronda i no hi ha gaire transit.

Res d’especial a la feina. Bé, només he confirmat que s’acosten temps d’estrènyer el cinturó. Era normal que arribessin, d’ençà els finals del 2009 s’ha havia fet una política de creixement que ja es veia que no era lògica. Els resultats d’enguany confirmen que el creixement no s’ha traduït en prou beneficis i els accionistes reclamen accions. Toca retallades. En els propers mesos veurem per qui li tallen la barba i llavors serà hora de preocupar-se si és el cas.

Igual que ahir com que he estat treballant tot el dia, no he pogut escoltar cap tertúlia i només alhora de dinar he llegit els diaris i he fet alguna piulada. Al vespre he anat al centre a comprar un regal per la dona. Demà és el seu aniversari. Al centre no m’atreveixo anar en cotxe, no perquè no sigui capaç, sinó perquè si tinc algun accident puc tenir problemes greus. He anat a peu, en total he fet 10 quilometres. Mentre ho he fet, he escoltat la tertúlia de RAC1 a on han entrevistat al Xavier Solano ex-delegat del Regne Unit de la Generalitat i ara assessor del SNP escocès.

S’ha parlat del ressò que la premsa catalana s’ha fet de l’acord entre el govern britànic i l’escocès per fer el referèndum i en canvi no ho ha fet la premsa espanyola. També han fet la comparativa de com els anglesos negocien mentre els espanyols es tanquen en banda i amenacen en posar a l’Artur Mas a la presó. Ara he vist també la noticia que una associació militar demanar l’estat de setge o de guerra a Catalunya si es continua amb el procés de demanar el referèndum per la independència,

També he vist com la premsa estrangera li diu al govern espanyol que s’emmiralli amb el govern britànic del David Cameron.  Ho fan el Financial Times, The Guardian i Bloobmerg

Sembla increïble que tot això hagi passat només en un mes i escaig. Encara no fa un parell d’anys Xavier Solano va escriure un llibre “El mirall escocès”. Per desgràcia no l’he llegit, però tal com va les coses, potser hauria d’escriure “El espejo britanico” en espanyol per tal que el Mariono Rajoy i els seus s’ho llegissin.

Bé, potser millor que no. Millor que continuïn en aquesta postura intransigent, fanfarrona, coercitiva i amenaçadora negant el dret democràtic d’un poble a poder decidir el seu futur lliure. Ens estan fent una campanya impagable tant dins de Catalunya com a l’estranger. A Catalunya convencent a més catalans indecisos a ser independentistes. A l’estranger demostrant que (S)pain no és un estat democràtic de veritat. Tot plegat farà que al final, la comunitat internacional, principalment la UE, hauran d’intervenir forçant a (S)pain a negociar el referèndum per la independència. Com més tardin els espanyols a emmirallar-se amb els britànics més independentistes a Catalunya aconseguirem i més suport internacional tindrem.

Endavant les atxes!!

Dimarts 16 d’octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diari abans de la llibertat, Europa, Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.