Diari d’un català abans de ser lliures. La perversió federalista

Avui dissabte 22 de setembre del 2012. Onze dies desprès del #11s2012. A dos quarts de sis del matí els roncs del vei de l’habitació de l’hospital m’ha despertat. Com que a les sis passades ja venen les infermeres a fer-nos aixecar per fer el llit i donar-nos l’esmorzar, he agafat el iphone i he fet una ullada a la premsa catalana amb les corresponents piulades.

Quan he acabat d’esmorzar i duxar-me, les infermeres ja m’esperaven per fer la cura del ull. Cada hora em posen gotes de cortisona i cada 4 d’antibiotic. Les infermeres demanen que has de ser tu qui ha d’anar cap el seu lloc cada hora per tal que et possin gotes. Pobre de tu que hagin de venir a la teva habitació a avisar-te que t’ho has saltat. Amb un cop, ja en vaig tenir prou. Tinc el iphone programat per avisar-me cada hora!

Avui la metgesa jove d’ulls verds però freds, després de fer el xequeig pertinent, ha possat una injeccio directe al ull. M’ha fet més impressió que dolor, però coi, ho ha fet per sorpresa i m’he hagut de concentrar amb la respiració per no possar-me nerviós.

Més tard han vingut la dona i els fills. M’he sentit estimat i m’han fet moltes preguntes. He hagut d’explicar al Jan que ja ha fet 9 anys que és la retina. Després aprofitan que hi havia una hora entre les gotes, hem anat a un quiosc al jardí d’entrada de l’hospital a dinar. Bè, dinar ells, ja que jo a les 11 del matí m’han portat el meu.

Al cap d’una hora han marxat a la piscina coverta que està al costat i jo he pujat a l’habitació abans que les infermeres em fotin de nou la bronca. Desprès amb el solet que entrava a l’habitació de la quarta planta, m’he quedat fregit fent una migdiada…fins que l’iphone m’ha despertat per anar a possar-me les gotes.

Pel que fa a l’actualitat politica catalana, he vist i piulat sobre el fet que Iniciativa proposa un referendum amb tres preguntes: la independència, el federalisme i unionisme.

Aixó és jugar brut. El federalisme implica primer ser un estat o almenys una nació sense estat però reconeguda per l’altre part a quiet vols federar. Si (S)pain ha dit per activa i passiva que la nació catalana no existeix ( recordem la sentència del TC) llavors no es pot federar.

La questió és perquè ho fa aixó Iniciativa? Que Herrera i companyia són estúpids o tant ignorants que no ho veuen?

Jo penso que ho fan per pura especulació mercantil de vots. Ells saben que hi ha un mercat de vots que se senten tan espanyols com catalans i que ja sigui pel desconeixament politic o simplement són de mentalitat política immadura, que encara es creuen amb comptes de fades que (S)pain amb el PP amb majoria absoluta i un PSOE xovinista , acceptaran una federació. Segur que els dirigents d’Iniciativa no hi creuen encara que ha vegades ho sembli quan parlen de com funciona el capitalisme o l’ecologia. Ells venen el seu producte i són bons perqué sempre sen’s surten prou bé malgrat tot.

Però davant de la responsabilitat que ens trobem amb la creació del estat català, la seva aposta de fer tres preguntes em sembla molt greu perquè divideix el vot principalment del SI a favor de l’estat propi. El vot del NO tal com indiquen les enquestes és per motius identitaris i aquest no canviarà pas cap a l’opció federalista. Però si en el cas que es fa el referèndum normal amb dues opcions, llavors des d’Iniciativa molt em temo que sortiran veus demanant l’abstenció car no podran votar pel federalisme. Això pot aconseguir que si les condicions per validar els resultats del referèndum són com les que la UE va imposar pel el del Montenegro, potser no hi complim ja que la participació ha de ser superior del 50% i el resultat d’un 55% de vots vàlids a favor.

L’aposta per un referèndum amb tres opcions i una d’elles la federalista, és doblement pervers. No és possible perquè (S)pain no ho reconeix i a la vegada serveix per ajudar als unionistes a mantenir la situació actual d’opressió i emproviment dels catalans. Per més inri els més perjudicats són teoricament als qui Iniciativa vol ajudar. Espero de tot cor que rectifiquin.

Endavant les atxes!!

Dissabte 22 de setembre del 2012.

Sant Vincentius Kliniken.

Karlsruhe – Alemanya

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Diari abans de la llibertat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.