e-programa: 02- Polítiques econòmica

Política econòmica

El nou Estat Català permetrà que la riquesa creada a Catalunya es quedi i es gestioni al país i es pugui millorar substancialment la qualitat de vida de tots els catalans a través de serveis i infraestructures de qualitat.
 

Els recursos econòmics disponibles hauran d’ésser utilitzats d’una manera eficient i aplicant una política econòmica en base a una economia social de lliure mercat que doni resposta a les necessitats reals de les persones i les empreses.
 

 

Es crearà l’Agència Tributària catalana (ATC), que per a evitar qualsevol tipus d’incertesa, seria desitjable que ja fos una realitat abans de la Declaració d’Independència. 

L’ATC estarà participada per les diferents administracions públiques del territori seguint un criteri d’eficiència, suficiència, solidaritat i coresponsabilitat, tot simplificant les relacions entre l’administració i els contribuents (tant persones físiques com empreses). 

El sistema fiscal tindrà l’objectiu de maximitzar la riquesa generada i redistribuir-la sense penalitzar ningú injustament; així doncs, es revisaran alguns dels impostos actuals i s’adaptaran al nou marc català.
 

 

Amb un estat propi Catalunya porta d’Àsia 

Amb un estat propi 3.000 € més per persona i any 

 

Agència Catalana de la Seguretat Social
 

 

Es crearà l’Agència Catalana de la Seguretat Social que gestionarà tots els assumptes relacionats amb la recaptació de qüotes i la prestació de serveis, subsidis i pensions.

La despesa de caire social tindrà l’objectiu de millorar les prestacions actuals a través d’ajudes a tots aquells qui veritablement les necessitin, garantir una pensió digna als nostres jubilats i crear unes infraestructures que permetin bastir un capital humà equiparable al dels millors països europeus.
Marc Empresarial  

 

S’establirà un marc empresarial on hi primi la cultura de la col·laboració, l’esforç, l’ètica, la formació, la innovació i el risc, que faciliti la creació d’ocupació i garanteixi un alt grau de qualitat laboral per a tots els treballadors.

Millora i consolidació dels sectors econòmics tradicionals a Catalunya (agroalimentari, audiovisual, biotecnològic, farmacèutic, logístic, químic, turístic, etc.) i foment de nous sectors d’alt valor afegit.

Inversions en grans infraestructures

Les inversions en infraestructures aniran encaminades a crear un país amb uns alts estàndards de qualitat de vida i a atraure inversió estrangera. 

Es faran seguint un criteri de xarxa i eficiència complementant-se les unes amb les altres i adaptant-se a les necessitats ambientals,demogràfiques, econòmiques i socials del territori. 

Ampliació i modernització de serveis sanitaris i educatius.
Foment de les noves tecnologies fent-les accessibles a tota la població. 

 

Integració dels mitjans de transport, disminuir la dependència del transport per carretera potenciant el ferrocarril, i creació d’un centre de distribució, tant de persones com de mercaderies; fer de Catalunya una de les portes d’entrada i sortida d’Europa. 

Agències públiques reguladores
 

 

Com qualsevol Estat modern d’Occident, es crearan agències públiques reguladores d’energia i serveis bàsics, ambientals, defensa de la competència, mercat de valors, regulació de transports i infraestructures, Banc Central de Catalunya, etc. 

Per més informació consulteu el e-programa a www.futurlliure.cat
Vota Independència: Vota Reagrupament 

 

 

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Eleccions 28N, Política, Reagrupament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.