Joan Carretero al Fòrum Europa: “Hem de canviar Catalunya, no el món”

Invitat per Nueva Economía Forum, sota el patrocini d’Assistència Sanitària, Red Eléctrica i Agbar, el president de Reagrupamenti cap de llista per Girona, ha carregat contra la política “happy flowers” del tripartit i ha assegurat que la seva oferta electoral és única en el panorama polític actual. Davant del qui es declaren antiianquis o antivaticanistes ha afirmat que “hem de canviar Catalunya, no el món”, que ha recordat als presents la màxima del president Companys, que deia que totes les causes justes del món tenen els seus defensors, però Catalunya només ens té a nosaltres. Carretero hi ha insistit: “Hem de ser simpàtics i intel·ligents i millor seria no insultar ni al Vaticà ni als Estats Units… Si algun dirigent català és tant estúpid com per criticar el viatge del Papa no farem res” ha assegurat després d’argumentar que cal suport internacional per assolir la independència de Catalunya.

Presentat per l’assagista i empresari Xavier Roig, que l’ha qualificat de valent i honest, encara més després de la seva sortida del Govern quan era conseller de Governació, Joan Carretero ha estat acompanyat a la taula presidencial del Fòrum Europa/Tribuna Catalunya pels empresaris Joaquim Serra, Lluís Pinós, Narciso Berberana Enric Badia. El president de RiCat ha dibuixat les tres prioritats que presenta a les eleccions i que ha qualificat de “tres receptes per a un país malalt”: la proclamació unilateral de la independència, la regeneració democràtica —amb una bateria de lleis que “ningú més no en parla”— i l’excel·lència en el treball. “hem de ser simpàtics i intel·ligents i millor seria no insultar ni al Vaticà ni als Estats Units… Si algun dirigent català és tant estúpid com per criticar el viatge del Papa no farem res” ha assegurat el líder de RiCat després d’argumentar que cal suport internacional per assolir la independència de Catalunya.

L’allau de preguntes que li ha fet el nombrós públic assistent i els periodistes presents a la sala de l’Hotel Avenida Palace de Barcelona ha estat respost amb celeritat, austeritat i bonhomia pel líder independentista. Davant la burocràcia que impedeix o “castiga” la creació d’empreses, Carretero ha esmentat un pagès que aquest diumenge a la fira de cavalls de Puigcerdà li va assegurar que pesaven més els papers del seu cavall que la pròpia bèstia, o que no pot ser que es presentin uns pressupostos, com els d’enguany, en què ja es preveu un dèficit de deu mil milions d’euros. “Jo no compraré els bons de la Generalitat, entre d’altres coses perquè no em fio que tornin els diners”.

Aquest vespres, a les 20:00 h, junt amb la candidata per Barcelona, Rut Carandell, Joan Carretero serà al poble on resideix el president Montilla, Sant Just Desvern, on després de l’acte polític s’oferirà un sopar dels associats del Baix Llobregat.

Nota: Crónica i fotos extret del bloc de Xavier Borras

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Eleccions 28N, Política, Reagrupament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.