Homenatge a Lluís Companys i Jover com un exemple de mentalitat colonial

Una de les demostracions més clares que som una colònia, és el fet que el President Lluís Companys i Jover no hagi estat restituït amb tots els seus honors i la seva condemna totalment anul·lada. Els espanyols no volen o no poden fer-ho , perquè  seria reconèixer que el marc republicà era vàlid. Això desautoritza l’actual Marc Constitucional espanyol perquè està basat amb les Ley Fundamental de Principios del Movimiento Nacional o dit d’una altra manera, amb les lleis feixistes del dictador Franco.

Però també és greu, que les autoritats catalanes, des del govern nacionalista-regionalista de CiU durant 23 anys, com també els darrers governs tripartit, amb la paradoxa que hi havia el que fou el partit del President màrtir, no han estat capaços de retre-li un homenatge com cal.

Perquè hi ha només un petit monument, abandonat la resta de l’any, al que fou el camp d’
afusellament  dels feixistes espanyols a Montjuïc? Com és que cap d’aquests governs han estat capaços de fer un monument com cal, per exemple al  Passeig Lluís Companys  al President assassinat i a la resta dels republicans morts pels feixistes? Per què no ho han fet? Els espanyols enviarien la Guàrdia Civil per impedir-ho?

Només ho puc entendre per la mentalitat colonial de la nostra classe política.

Des de Reagrupament volem denunciar-ho i exigim que es faci un homenatge igual que fan la resta de tots els països del món als seus caiguts per la pàtria. No ens hem d’avergonyir-nos de res. Som un poble , que igual que altres, ha lluitat per la seva pàtria i molt pocs, jo diria han patit tanta persecució i opressió que nosaltres. Som l’únic a Europa que l’hi han afusellat al seu President , pel sol fet de ser justament de ser el President escollit democràticament pel poble català.

Aquí teniu el vídeo de l’homenatge que Reagrupament ha fet aquesta matinada en honor al nostre President Lluis Companys i Jover.

  http://www.youtube.com/watch?v=5sUI3Ff7VcY&feature=player_embedded

 

Endavant Reagrupament

Endavant les atxes!!

 

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Política, Reagrupament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.