Projeccions reals o un simple divertiment (1er Part)?

Les enquestes a Internet són molt poc fiables i no crec amb elles. Fa uns dies em vaig inscriure a un web que fan projeccions dels escons per al Parlament per aquestes eleccions. Malgrat no em fio ni un pel que aquestes projeccions siguin serioses, he vist que si envies un comentari per participar et donen una plantilla d’Excel perqué pugis fer tu les teves projeccions.

La plantilla, que per cert és molt completa,  et calcula els escons a partir d’escriure el % de suport que creus que podrien tenir cada candidatura segons cada circumscripció electoral. També et dona el cens del 2006 així com el % de vots de les anteriors eleccions. Realment és molt complet.

A partir d’aquest full d’Excel i d’una enquesta que es va fer durant una setmana al Nació Digital, conjuntament amb la darrera enquesta de La Vanguardia i tenint en compte la bosa de 500.000 potencial votants abstencionistes que es calcula que hi ha, he fet una sèrie de projeccions d’escons per al Parlament. No és tracta tant en donar credibilitat al nombre d’escons que pugin sortir per Reagrupament o Solidaritat Catalana per la Independència, sinó més aviat per veure quin són els partits  més perjudicats amb l’aparició d’una força independentista nova al Parlament.  Ho podeu llegir en aquest enllaç del bloc de deumil.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Deumil, Política, Reagrupament. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.