ZP és un mentider compulsiu i tot segueix igual

El secretari general d’Esquerra, el Joan Ridao ha dit textualment en l’entrevista del Salvador Sostres a  l’Avui que „Zapatero és un mentider compulsiu. No conec ningú que no s’hagi sentit traït per ell”.Al·lucinant, verdaderament estic astorat de què el segon màxim responsable d’Esquerra, i màxim responsable del grup parlamentari d’aquest partit als congrés de diputats de Madrid, desqualifiqui d’aquesta manera al President del govern espanyol i tot continuí com si res passés. Esquerra ha estat en els darrers 5 anys, amb l’excepció només de l’any passat,  donant suport a un govern presidit per un mentider compulsiu, d’acord amb el que diuen ells mateixos. Però malgrat aquestes desqualificacions, segons les darreres informacions rebudes, sembla que no impedirà que el mateix Ridao tornarà a donar suport aquest mentider compulsiu aquest any, a canvi de  confiar que traspasrà l’aeroport del Prat.

Com pot dir en Ridao públicament que el ZP és mentider i alhora confiar que ara no ho serà amb els traspas de l’aeroport? Si us plau, Ridao, vols dir que ets tant ruc per tornar a confiar amb ell?

Quan sento les declaracions del Puigcercós com a President d’Esquerra, i al Joan Ridao, com a Secretari General d’Esquerra, desqualificant als seus socis de govern i de les diputacions, per després tot continuar com si no passés res, un ja no sap que pensar.A vegades penso que per aquests polítics, la hipocresia i la manca de coherència amb el que diuen i fan, ha arribat a uns límits de baixesa tant gran, que ells mateixos són inconscients del que diuen. Només puc trobar una explicació d’aquesta manca de seriositat i d’incoherència per la influència de la típica hipocresia espanyola i llatina de mentir sense por a les conseqüències. Una manera d’actuar com a conseqüencia de molt de temps, més de 25 anys pel Puigcercós i 20 pel Ridao, dedicant-se professionalment a la política espanyola. El més greu de tot plegat, és el missatge que es dóna a l’opinió pública de què hom es pot ser així d’hipòcrita i incoherent a la vida real sense que passi absolutament res. Vosaltres us creien que un metge o un arquitecte o un enginyer o un mestre, tindria gaire futur en la seva feina si actuessin com ho fan aquests polítics?  Confiaríeu la vostra salut a un metge que és un mentider compulsiu? O un arquitecte mentider compulsiu la construcció dels nous hospitals? O un enginyer mentider compulsiu el control de la nova terminal de l’aeroport? O pitjor encara, a un mestre mentider compulsiu l’educació dels vostres fills?Doncs és veu que en Ridao i en Puigcercós si que ho fan, en nom dels catalans, han donat la Generalitat, al partit liderat i comandat per un mentider compulsiu. Recordo que fa 4 anys un conseller de la Generalitat en una entrevista a La Vanguardia, va qualificar arran de la postura de ZP amb l’Estatut de dir que el respectaria tal com sortiria del Parlament, per després retallar-lo al congrés de diputats, que era un demagog espanyol. Tothom se li va tirar a sobre, i dins d’Esquerra, malgrat les declaracions a la premsa als primers dies, l’executiva van retreure al Joan Carretero que ho hagués dit això del President del govern Espanyol. Al final en Ridao i en Puigcercós varen acceptar a la petició expressa del mentider compulsiu del ZP de cessar al Joan Carretero.Quina diferencia hi ha en dir que ets un espanyol demagog i un mentider compulsiu?

Per mi, fins i tot diria que dir que ets un mentider compulsiu és pitjor desqualificació que dir que ets demagog espanyol. Però encara més, quan en Joan Carretero era el conseller de la Generalitat i en canvi en Joan Ridao és el secretari general d’ERC i sobretot els el màxim responsable i portaveu d’ERC al congrés de diputats. En aquest darrer cas, si que hi ha una relació més directe entre un i l’altre. Per tot això suposo que ara, en Puigcercós serà coherent amb el que va fer quan era secretari general d’ERC donat el vist i plau pel cessament a Joan Carretero i rellevarà al Ridao com responsable d’ERC al congrés de diputats, o no?Per desgràcia penso que no, estic segur que veurem un altre exemple d’incoherència i d’hipocresia, que malauradament ja ens tenen acostumats els polítics professionals.  Per això cal urgentment la regeneració política i exigir als nostres representants, que siguin coherents amb el que diuen i el que després fan. Encara no entenc com volen que la ciutadania se’ls cregui quan ni ells són els primers de no actuar com diuen que ho faran.

Per acabar, m’agradaria fer aquesta pregunta: que ha canviat d’ençà fa 4 anys a Esquerra i en general a la política catalana?.

Que cadascú tregui les conclusions pertinents, però jo diria que la degradació moral de la política catalana ja es equiparable  a la dels països llatins. Realment, Catalunya cada dia esdevé més una simple província espanyola fins i tot amb aquest aspecte.
 

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.