10.000 a Brussel•les i les ganes d’emmerdar les coses

El meu país es tant petit que quan hi ha una iniciativa independentista amb possibilitat d’èxit, comencen a sorgir les típiques mentides o tergiversacions que la posen en perill.

Estic parlant de la iniciativa 10.000 a Brussel•les per a l’Autodeterminació de la nació catalana.

Aquesta iniciativa ha nascut de la voluntat expressa d’una colla al inici reduïda de persones que érem usuaris del Bloc Gran del Sobiranisme. Aquest bloc va néixer ara fa mig any com una proposta innovadora dins de la catosfera sobiranista a on set blocaires de diferents ideologies i alguns militants de CDC i ERC (un servidor),  cada dia escrivíem un article per generar debat sobre la independència de la nostra nació.

Arran d’uns comentaris d’un article dins d’aquest bloc va sorgir la idea de fer una gran manifestació no a Madrid com és proposava en l’article, sinó a Brussel·les. Ràpidament un altre lector va obrir un grup al Facebook i en poc de dues setmanes es varen adherir més de 2000 persones.

Degut això, dos dels que escrivim en el Bloc gran del Sobiranisme, junt amb el lector que va crear el grup al Facebook, ens varem reunir a Mataró un divendres de setembre per avaluar la possibilitat de fer realitat aquesta manifestació a Europa. Cadascun de nosaltres tres, podíem portar les persones que coneguéssim que podien ajudar al dur a terme la iniciativa. A partir d’aquí, desprès de debatir com ho podríem fer, es va decidir tirar endavant la iniciativa 10.000 a Brussel·les per l’Autodeterminació de la nació catalana.

Així va començar, érem 6 a Mataró, desprès uns 10 a una altre reunió interna a Barcelona i desprès ja érem uns 50 a Torroella de Montgrí quan varem fer la primera trobada en públic. Aquest cap de setmana hem fet la reunió de presentació a Barcelona amb un èxit que ens ha sorprès, el local de l’Òmnium Cultural ha quedat petit i el vídeo de promoció que estem duent a terme s’ha vist desbordat pel nombre de voluntaris que han vingut.  En total han participat unes 200 persones i dintre d’elles han vingut persones conegudes dins del mon independentista. Tot un èxit que no ens ho esperàvem, estem molt contents.

Però com per desgracia acostuma a passar en una nació sotmesa, oprimida i colonitzada, quan hi ha quelcom té possibilitats de reeixir, comencen a aparèixer els qui posen zitzània, ja sigui conscientment o inconscientment.

En certes noticies aparegudes als diaris i en alguns rumors que ja corren, comencem a posar en dubte la independència total d’aquesta iniciativa dels partits.

Per això avui, en comptes d’estar dormin perquè demà tinc que anar de bon mati a Bèlgica per feina amb cotxe, que són 5 hores des de Karlsruhe, estic escrivint aquest article al meu bloc perquè quedi clar lo següent:

La iniciativa 10.000 a Brussel•les per a l’Autodeterminació de la nació catalana està totalment desvinculada de cap partit polític, ni de cap projecte associat a ells, com la casa gran del catalanisme o similars. És una iniciativa totalment transversal i de fet, dins de l’equip organitzador es compta amb militants o simpatitzants d’ERC i de CDC, i amb membres de les plataformes sobiranistes PDD i Sobirania i Progrés i de la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes. El que uneix a l’equip impulsor d’aquesta iniciativa és la voluntat d’impulsar accions fermes per a aconseguir un objectiu compartit per tots nosaltres: la independència de la nostra nació.

QUEDA CLAR!.

SI?

DONCS AU VINGA TOTHOM A TREBALLAR PER ACONSEGUIR FER REALITAT QUESTA FITA HISTÒRICA PER A l’AUTODETERMINACIÓ DELS PAïSOS CATALANS

Si premeu “vull llegir més” podeu llegir el comunicat de premsa de la reunió d’aquest cap de setmana a Barcelona.

Salut i Independència

Resum de l’acte “10.000 a Brussel·les per a l’Autodeterminació de la Nació Catalana”, 13 de desembre de 2008, Barcelona

A la seu nacional d’Òmnium Cultural s’ha celebrat la reunió de la iniciativa “10.000 catalans a Brussel·les” aquest dissabte 13 de desembre amb una presència d’assistents que ha desbordat la capacitat de la sala d’actes d’Òmnium. En paral·lel, a la seu de la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes, es rodava un vídeo de promoció de l’iniciativa amb voluntaris, entre els quals es comptava amb personalitats conegudes de l’àmbit sobiranista.

En conjunt, més de 200 persones han participat en les dues activitats (reunió informativa, i rodatge del vídeo promocional). S’ha comptat amb la participació de Elisenda Romeu, Blanca Serra, Rafael Castellanos i Gerard Fernández de la PDD, Elisenda Paluzie, Miquel Strubell i Roser Gaitano, de Sobirania i Progrés, Uriel Bertran, Pere Aragonès i Rut Carandell, d’ERC, Alfons López Tena de CDC, Ramon Carner i Ferran Margarit del Cercle Català de Negocis, Carme Forcadell de la Plataforma per la Llengua i Víctor Cucurull de la Fundació Societat i Cultura, entre molts d’altres.

A la reunió Enric Canela, Agustí Esparducer, Josep Poveda, Francesc Abad i Josep Anton Martínez-Llorach han presentat l’estat actual del projecte i han confirmat la data del 7 de març per a la manifestació a Brussel·les. S’ha informat dels paquets de viatge i de les campanyes de promoció de la iniciativa. Durant l’acte s’ha distribuït un CD amb informació d’ajuda per als delegats territorials i s’ha fet una demanda de voluntaris per al repartiment de fulls informatius en el partit de futbol Catalunya – Colòmbia del proper 28 de desembre.

També s’ha explicat que s’estan fent gestions per tal de lliurar un document a un representant de la Comissió Europea. El text del document es consensuarà durant les properes setmanes, així com les persones que faran el lliurament del document. La voluntat de l’organització és que sigui el propi President del Parlament de Catalunya que faci entrega del document, en nom del Parlament de Catalunya.

En els propers dies, en el web http://deumil.cat s’informarà de totes les modalitats de viatges amb els preus respectius.

En l’acte s’ha presentat la cançó que el cantautor Gerard Sesé ha composat expressament per l’iniciativa amb el títol “10.000 a Brussel·les”. El públic l’ha rebut amb forts aplaudiments. També se’n farà una versió en anglès.

S’han recollit moltes propostes dels assistents a l’acte que seran estudiades i posades en marxa en les properes setmanes.

És voluntat de l’organització remarcar que aquesta iniciativa està totalment desvinculada de cap partit polític, ni de cap projecte associat a ells, com la casa gran del catalanisme o similars. És una iniciativa totalment transversal i de fet, dins de l’equip organitzador es compta amb militants o simpatitzants d’ERC i de CDC, i amb membres de les plataformes sobiranistes PDD i Sobirania i Progrés i de la Plataforma Pro-Seleccions Catalanes. El que uneix a l’equip impulsor d’aquesta iniciativa és la voluntat d’impulsar accions fermes per a aconseguir un objectiu compartit per tots nosaltres: la independència de la nostra nació.

Des de “10.000 a Brussel·les per l’Autodeterminació de la Nació Catalana” volen agrair la participació de les persones que han participat en la reunió informativa i/o en el rodatge del vídeo. En aquesta històrica fita volem comptar amb tots els que vulguin i puguin assistir-hi, amb tots els que, moguts per la seva consciència nacional, anhelen recuperar la llibertat i la dignitat del nostre poble.

Demanen la implicació de tothom en aquest apassionant projecte, tant si poden assistir-hi personalment com si no és possible. En aquest sentit l’acció o col·laboració pot ser múltiple i diversa: difusió de la marxa en diferents medis, preparació d’actes públics en diferents comarques i municipis, organització d’activitats, proporcionar contactes en medis de comunicació, assistir a trobades de voluntaris, etc. Qualsevol acció ajudarà al ressò popular i a despertar la consciència nacional de molts.

Moltes gràcies

Web: deumil.cat

Premsa: [email protected]

Altres enllaços d’interès:

http://apuntat.deumil.cat
http://banderola.deumil.cat
http://dossier.deumil.cat
http://mapa.deumil.cat
http://presentacio.deumil.cat
http://vindrem.deumil.cat

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada ha esta publicada en Política. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.