Llibertat per a en Franki: El precedent d’en Puigcercós

Franki

Si ets militant de partits que accepten i promouen ‘actual status quo de dominació i submissió a ‘Estat espanyol, et pots permetre de fer crides de Viva España i homenatges a la bandera espanyola.

Si ets militant d’un partit independentista com Esquerra Republicana de Catalunya, hi ha una sèrie d’actes que no et pots permetre de fer, com per exemple no pots retre homenatge a la bandera del teu opressor.

Per això des de sempre els militants d’Esquerra Republicana de Catalunya hem demanat que als ajuntaments de les ciutats i els pobles de la nostra nació la bandera espanyola hi fos absent.

Fins fa poc, hi havia una consigna a la secció de la política municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya perquè tots els alcaldes republicans despengessin la bandera espanyola i no la hissessin mai als ajuntaments.

Però quan el responsable de la política municipal i a l’hora secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya va rebre l’ordre del Montilla d’hissar la bandera espanyola a la conselleria on ell era el nou responsable, no va dubtar ni un segon a complir l’ordre.

Això va crear un precedent; si el Puigcercós no ho hagués fet, ara el jove de Terrassa potser no seria a la presó.

Quan molts alcaldes republicans, seguint la consigna d’ERC, varen perdre la bandera espanyola quan l’enviaren a la bugaderia, segur que no pensaven que arribarien a veure com quedaven desautoritzats pel seu cap, en Joan Puigcercós, quan aquest es va veure en la mateixa disjuntiva.

Però encara menys podrien pensar que les declaracions que va efectuar Joan Puigcercós donarien problemes a les causes penals obertes contra alguns d’aquests alcaldes que havien retirat la bandera espanyola del seu de ajuntament.

Segur que per als advocats del jove Franki el precedent de molts alcaldes republicans i sobretot dels consellers republicans a la Generalitat hauria ajudat molt en la defensa del jove independentista de Terrassa. Però tot això ja no és possible, perquè en Joan Puigcercós amb el seu acte i sobretot amb les seves declaracions que va fer per justificar-ho han creat un precedent que invalida tota la defensa per a la llibertat d’en Franki.

Tothom sap que en un estat tant poc democràtic com Espanya les lleis no es compleixen sempre i de la mateixa manera per a tothom. En tenim molts exemples i jo em pregunto: què hauria passat ara amb en Franki si en Joan Puigcercós hagués despenjat la bandera espanyola seguint el precedent que havia fet en Joan Carretero durant els dos anys en què també fou conseller de Governació?

Per cert, a les conselleries que estan ara sota els republicans a la Generalitat, hi ha la bandera espanyola hissada? Crec que per desgràcia per a en Franki, sí.

Estic segur que el judici d’en Franki no hauria tingut aquest resultat si ara els socialistes s’haguessin trobat el precedent de despenjar les banderes espanyoles de la Generalitat per part dels consellers republicans. Els socialistes, en la disjuntiva de posar també els consellers republicans de la Generalitat a la presó per haver fet injúries a la bandera espanyola quan la varen despenjar, igual com volia fer en Franki, segur que haurien fet tot el possible perquè el judici no tingués aquesta sentència, enviar en Franki dos anys i mig a la presó.

Jo no puc esperar res de bo d’un candidat a ser president del meu partit, Esquerra Republicana de Catalunya, que no és capaç de plantar-se amb un tema simbòlic però molt important per a nosaltres com aquest. Si no és capaç d’això, encara menys me’n puc fiar que a l’hora de la veritat, quan Catalunya comenci realment el seu procés d’independència, que en Joan Puigcercós sabrà estar a l’alçada de les circumstàncies.

 

Llibertat per a en Francesc Argumí, Franki, estem amb tu!

Al facebook :

Llibertat Franki de Terrassa

RENOVEM ERC. ARA PODEM

 

Quant a Manel Bargalló

Català "exiliat" a Alemanya degut a la globalització i la provincialització de Catalunya. Soc Biòleg i tinc un Master en direcció de TIC. Treballo de consultor per una multinacional del sector de l'automatització en el sector de la Industria farmacèutica.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Política i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.