Navegació

tardor 2 20, octubre de 2013

Publicat per Josep Rof en : fotos jrrof, la meva ELA i jo, miquel marti i pol , Rastrejar

IMG_5920

DESPRÉS

No serà falaguer, l’estiu, i la tardor

-saps prou com l’estimàvem-

serà potser en excés melangiosa.

Quan s’escurcin els dies te’m faràs més

present,

perquè el silenci fa més densos

els records, i més íntim el temps

que ens és donat per viure’ls.

A ulls clucs et veuré: tot serà tu

per la cambra, pels llibres, en la fosca.

Després passaran anys i esdevindràs

translúcida

i a través teu estimaré el futur

potser sense pensar-te ni sentir-te.

Arribaràs a ser una part tan íntima

de mi mateix, que al capdavall la mort

se t’endurà de nou quan se m’endugui.

IMG_5916

DESERTA EL FOSC

Deserta el fosc, i que et sigui la pena

com un espai secret de tu mateix

des d’on tot és insòlitament digne.

No l’enyor que marceix, sinó el cabal

de serenor, la solitud entesa

com un estar en les coses per comprendre’n

les mudances, els ritmes, la bellesa.

Així el dolor no crema ni resseca

i en el silenci hi trobes l’harmonia

que semblava trencada ja per sempre.

Deserta el fosc, surt a la llum i viu.

IMG_5921

L’ESPAI DE MI

Vetlla l’espai de mi que et configura

i així sabràs que mai no s’interposa

entre tu i jo cap llei de melangia.

No et recordo enyorós: t’estimo en una

dimensió de mi que no sabia

potser perquè el teu cos me l’ocultava.

Ara m’atardo amb tu sense tenir-te

pels blaus i verds lentíssims de la tarda

i pels ocres tendríssims del poema.

Miquel Martí i Pol

IMG_5917

fotos Canon PowerShot G12 per jrrof.

La poesia amb distreu del dia gris que fa avui, llegint-la m’adono que falten 21 dies per els deu anys que en Miquel ens ha deixat, sembla que sigui ahir, va venir a Lleida  (on jo feia estada) per inaugurar una llibreria granja, vaig escoltar els seus poemes, vaig comprar dos llibres, ell assegut a una cadira de rodes, amb lletra trèmula, ferida de mort, me’ls va signar, amb sense paraules però amb un dolç somriure. Sempre més ha anat em mi. Han passat els anys ara soc jo qui vaig amb cadira, per una Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) recordant-me  d’ell, procuro anar somrient per la VIDA! no és gents fàcil, doncs predomina la meva seriositat. Gracies Miquel per haver-te conegut, allà on siguis t’envio el meu record del teu SOMRRIURE!

Josep fent camí cap els tretze anys convivint amb una ELA.