04 des. 2012

Eleccions al Parlament de Catalunya, 25 de novembre del 2012

Publicat en 10:34 sota Som una nació

Una victòria amarga per Convergència i Unió i uns resultats  satisfactoris per tots els altres grups, matisant una mica el resultat del PSC. Els dards van contra el President de la Generalitat Artur Mas per haver apostat per una majoria absoluta i haver-se quedat encara més curt, amb 12 diputats menys.

El poble què hi diu? Per als independentistes ha guanyat la independència, per als espanyolistes han guanyat Espanya. Per als periodistes distants i seriosos ha guanyat la Catalunya plural, que és la real. Per als periodistes més compromesos i amb l’ai al cor, la fragmentació pot crear una inestabilitat lamentable,vas mig ple.

Des del meu punt de vista, la fragmentació indica una Catalunya anormal com la mateixa campanya electoral: no hi ha mesura. Cavalcada del Govern Rajoy i del Mundo. Fals debat sobre el que ha de ser prioritari: l’eix social o nacional? Què us sembla si obríssim un debat sobre renovar l’eix social de les presons o substituir-les  acollint-se a una nova justícia restaurativa. No hi ha comparació! Un poble sense dret a decidir, serà sempre un poble fragmentat igual que una llengua no reconeguda sempre tendirà a la fragmentació, perquè depèn d’un amo que només pot tenir un discurs, el de l’exclusió i la divisió.

Amb tot, la distància significativa en ascons entre el primer partit i el segon, i el fet que el segon aposti per la independència  i la suma dels dos facin majoria absoluta és una bona notícia, però no tot està guanyat. Treballem bé i exhibim-ne la raonabilitat.

No hi ha resposta

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*