03 gen. 2021

XERRAIRES

Publicat en 1:34 sota Salut

No m’agraden els xerraires de fira. Ni tots aquells que xarren per xarrar, per fer soroll, per no dir res. A internet se n’hi pot trobar molts, cada dia més. Hi ha espècies animals (dels que en diem irracionals) que estan en risc d’extinció. En canvi, aquesta espècie d’animals racionals xerraires per naturalesa (aquests que, teòricament, són persones que raonen), no corren cap perill  i van en augment.

Escric això després que un amic m’ha fet arribar la gravació d’una entrevista que un canal de TV ha fet a un personatge negacionista de la vacuna de la COVID-19. Jo no el conec, ni sé si parla sabent alguna cosa d’aquest tema o si és un dels molts fantasmes que et trobes a internet pontificant sobre qualsevol cosa, sense tenir la mínima idea del que parla. Aquest personatge té tota la pinta de saber més aviat poc del tema perquè no exposa cap argument seriós durant tota l’entrevista. Ja hem pogut escoltar casos similars, amb “científics” de prestigi contrastat com Miguel Bosé parlant del vaccí i ja em direu què en pot saber de vacunes aquest noi…

Certament, la majoria de nosaltres no estem capacitats per jutjar si el que diuen molts d’aquests animals (racionals) té alguna base científica o no en té cap. Normalment ens movem per la vida posant la confiança en altres persones (amics, professionals, familiars) que saben coses de les quals nosaltres no en tenim ni idea. És cert que a vegades surts defraudat i et sents enganyat. Però si no poséssim confiança en molta de la gent que ens anem trobant pel camí de la vida viuríem molt més angoixats.

En el cas de les vacunes considero que passa una cosa semblant: cal confiar en els que en saben. Jo sempre faré més confiança a un professional en el tema que no pas a algú que toca d’oïdes. Quan se m’espatlla el cotxe miro de portar-lo a un mecànic de confiança perquè jo no entenc de mecànica; si estic malalt aniré a veure un metge que em sembli preparat per curar-me; si he de fer-me una casa, buscaré un bon arquitecte. En el tema de si cal vacunar-se o no, faré cas al que em vagin dient els professionals i especialistes del ram perquè, tot i que també hi deu haver algun xerraire, la majoria els considero professionals seriosos. Són gent que s’ha cremat les celles estudiant moltes hores i alguna cosa deuen haver après.

Ara bé, també és veritat que m’agradaria escoltar més sovint els contrastos de parers en els mitjans de comunicació entre els diferents especialistes o entre els defensors i els detractors de les vacunes. En tots els aspectes de la vida els punts de vista diferents, les distintes opinions o les polèmiques, sempre enriqueixen i ens ajuden a formar la nostra pròpia opinió, una cosa també prou necessària i que trobo a faltar.

 

3 respostes

3 respostes a “XERRAIRES”

  1. Guillemen 05 gen. 2021 en 12:21 1

    Em sorprèn la cega admiració que tens als “científics”. Els científics que han creat el refredat-19 i la seva vacuna són lacais de la mateixa corporació. Prens partit ridiculitzant la opinió d’altres persones, ara ens anomeneu negacionistes, en altres temps bruixes, maquis,…

  2. Jaume Pubillen 05 gen. 2021 en 14:48 2

    Doncs, sí, Guillem. Faré més cas a un metge, un infectòleg, un investigador, que a tu. Ho sento.
    I m’hauries de demostrar que el “refredat-19” és una creació dels científics…

  3. Guillemen 05 gen. 2021 en 20:35 3

    Et recordo molt humilment que sóc científic per partida doble -ningú és profeta a la seva terra-. T’ho vaig demostrar, llàstima que no valores la meva opinió -repetir la demostració no serviria de res-, més coherent és l’aberració dels rat-penats i més fàcil de demostrar: només cal caçar-ne uns quants. El més trist és discutir per una gran fal-làcia, ens han convertit en bestiar que s’ho creu tot, que no pensa, que opinar fora del solc és condemnat. Ja n’hi ha prou per avui.

URI del Retroenllaç | Comentaris RSS

Deixi una contestació

*