22 febr. 2012

El morro de Sánchez Camacho

Publicat en 20:00 sota Catalunya,CULTURA

Quan popularment es diu que una persona té “morro” o té “cara” es vol dir que s’està extralimitant en alguna cosa que diu o que fa, que supera tot tipus de complex, que no té cap tipus de vergonya, etc Això és el que ha demostrat tenir Alícia Sánchez-Camacho, la presidenta del PP català, quan ha dit en una entrevista a "Els matins" de TV3, que prefereix no subvencionar entitats com Òmnium Cultural quan falten diners per a l’educació o la sanitat. Les seves paraules textuals són: "Per a mi és molt més important que no es paguin subvencions a Òmnium Cultural o a qualsevol altra entitat cultural quan hi ha famílies que no poden pagar la guarderia dels seus fills perquè costa 500 euros, i perquè no poden arribar a final de mes, o quan necessitem diners per a l’educació o la sanitat (…)  Els diners públics són per mantenir les prioritats".

Quan va fer aquesta afirmació ningú va notar que la seva cara es va convertir en una cara de ciment armat i el seu morro es va tornar més gros que la seva boca (que ja és dir!)?. Ella sap bé quines són les prioritats de cada cosa i té tanta mala llet aquesta senyora que sap atacar Catalunya fent veure que la defensa. Ella sap prou bé (i no li agrada gens) que Òmnium Cultural he fet una feina enorme i essencial durant els anys més durs del franquisme i que ara ha de continuar fent-la perquè el Govern de Madrid (cap d’ells) ha ajudat gaire a la cultura catalana i més aviat ha posat pals a les rodes. Però, com que a la senyora Camacho no li agrada la feina que fa òmnium, li nega el pa i la sal, sense adonar-se que la gent no és burra del tot i sap bé que hi han altres subvencions a activitats o organitzacions que segurament que fans bastant menys feina que Òmnium Voleu veure’n algunes?

Aquesta senyora sap prou bé que la “Fundación Ideas” y la “Fundación FAES”, lligades respectivament al PSOE y al PP, acaparen el 80% de les subvencions públiques que el Govern de Madrid ha repartit entre les organitzacions culturals de caràcter polític. Així consta en el repartiment dels ajuts atorgats pel Ministeri de Cultura que ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat, recollit per Servimedia, on queda reflectit que les fundacions de PSOE i PP es reparteixen més de quatre milions d’euros dels cinc milions adjudicats amb el següent ordre:

-La Fundació FAES, que presideix José María Aznar, rep un total de 2.072.549,55 d’euros per les seves activitats durant l’any 2011.

-La Fundació Idees, que presideix José Luis Rodríguez Zapatero, es queda amb 1.961.101,83 euros.

-La Fundació Campalans, vinculada al Partit Socialista de Catalunya, 345.238,17 euros adjudicats pel Govern.

-La Fundació per l’Europa dels Ciutadans, d’Esquerra Unida, 160.699,06 euros.

-La Fundació Catalanista i Demòcrata (Catdem), de Convergència Democràtica, 119.423,71 euros.

-La Fundació Sabino Arana, del PNB, 62.540 , 02 euros

-La Fundació Progrés i Democràcia, d’UPyD, 62.530,01 euros.

-Així mateix, reben subvencions la Fundació Josep Irla, d’Esquerra Republicana, amb 59.558,15 euros; la Fundació Galiza Sempre, del BNG, amb 43.421,20 euros; l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll, d’Unió Democràtica, amb 39.807,90; la Fundació Privada Nous Horitzons, d’Iniciativa per Catalunya, amb 37.454,80 euros, i la Fundació Canària Centre d’Estudis Segle XXI, de Coalició Canària, amb 35.675,60 euros.

Per què no demana també aquesta senyora a totes aquestes fundacions que donin les subvencions que reben per tapar alguns dels forats que ells mateixos s’han cuidat de fer? Només així podrà demanar al Govern de la Generalitat que deixi de subvencionar Òmnium. Sort que el Govern de la Generalitat –en un gest que l’honora. no només no ha fet cas de les seves paraules, sinó que ha anunciat immediatament que seguirà ajudant a Òmnium Cultural amb 1’4 milions d’ euros per tal que pugui seguir fent la seva magnífica tasca. Trobo que ha estat una bona resposta.

6 respostes

6 respostes a “El morro de Sánchez Camacho”

  1. ACiGen 23 febr. 2012 en 3:11 1

    A aquesta senyora (?) li passa com a en Pinotxo, però en comptes del nas, amb el morro…

  2. Montserrat Serraen 23 febr. 2012 en 10:29 2

    A casa a aquesta senyora li diem “LA MORRITOS”
    des que va començar a sortir pels mitjans………degut a la forma
    del seu morret………….
    cosa que sembla ser que s’exten a tot el seu esser.

  3. Jaume Pubillen 23 febr. 2012 en 19:09 3

    El PP no estima Catalunya. El PP català ho fa veure però tampoc l’estima per més que diguin el contrari. Els fets ho avalen amb totes des votacions i decisions que prenen respecte al nostre país. No tenen cap sensibilitat; tot el contrari, més aviat sembla que volen fer-la desaparèixer…. No sé pas què hi fem encara a espanya!

  4. Miquelen 24 febr. 2012 en 11:39 4

    Sovint penso que es millor que el PP a Catalunya actui a cara descoberta, així es mes facil de coneixer-lo.
    Pel que fa a aquesta “Sra” es un Alejo disfressat de conillet, pero la mala llet segueix essenta la mateixa.
    Pero hi ha qui diu que quan pitjor, millor …….. i ja m’enteneu el que vull dir.
    Visca la independència!

  5. Jaume Pubillen 24 febr. 2012 en 19:33 5

    Qualificar aquesta senyora se’m fa difícil. Tenir més mala llet que l’ Alejo és quasi impossible…. Han canviat d’estil i ara semblen més mansets. Però les garrotades ens les claven igualment des de madrid, que és on tenen el poder. Però tens raó: potser convé que la gent s’afarti de veure tanta injustícia i tanta rancúnia contra Catalunya perquè digui prou quan tingui una bona ocasió.
    Una abraçada

  6. joan mien 28 febr. 2012 en 19:30 6

    la “senyora” Sáchez Camacho (que no es catalana…) se ha comprat una petita residencia de 600.000 dolars a una illa del carib que se la vol vendre per 800.000 dolars i compra.se un altre per l.300.000. dolars perque la vol a primera fila del mar i una mica mes grant.gent socialista. donan bon exemple al pobla de a pie i que no pot paga la hipoteca.

Comentaris RSS

Deixi una contestació

*