JOSEP PUJOL I CAPSADA. ESCRITS 1908-1944

portada-josep-pujol-1.jpgportada-josep-pujol-1.jpgportada-josep-pujol-1.jpgEl Dr. Josep Pujol i Capsada és una de les personalitats més destacades del Prat del segle XX. Metge de formació, exercí al Prat des del 1908 fins a la seva inhabilitació, com a conseqüència de la repressió exercida pel franquisme, per la seva activitat política. Home de grans inquietuds culturals, formà part d’algunes de les entitats més destacades de Prat. Ocupá diferents càrrecs als consistoris municipals i va ser l’Alcalde que proclamà la República al Prat.

Va col·laborar en la premsa escrita de 1’época amb articles de temàtica diversa. Destaquen els escrits històrics, costu­mistes i polítics referits tan al passat com als fets contem­poranis, alguns dels quals va viure com a protagonista. Durant anys va portar un dietari personal en què anotava fets que succeïen a la seva família o del Prat, i que avui té un gran interès documental. El seu nét Joan Lluís Ferret, ha recopilat bona part dels escrits del Dr. Pujol, alguns publicats i d’altres inèdits, incloent-hi els dietaris, amb comentaris a les circumstàncies històriques i personals.