29 juny 2010

Espanya ens ho ha dit clar: no ens vol. I ara què?

Publicat en 8:50 sota Actualitat,Textos bàsics

 Ja tenim sentència sobre l’Estatut. Per fi els molt Excel·lentíssims senyors i senyores del Tribunal Constitucional Espanyol s’han dignat escriure un parell de folis i fer real el que tothom donava per descomptat. Aquest Estatut, que ja va néixer de mínims, va ser degudament retallat i escapçat a les Corts resulta que no hi cap a la Constitució espanyola. Conclusió: el problema no és l’Estatut; el problema és que Catalunya no cap dins d’Espanya.

Algú preguntava ahir per la tele si la dignitat de Catalunya s’havia vista afectada per aquesta sentència. Per a mi, la resposta és que no, com no es veu afectada la meva dignitat pel fet que algú m’insulti.  El que afectarà la meva dignitat és com hi responc. De la mateixa manera, aquest paperot no afecta la dignitat  de Catalunya: el que afecta és com hi respondrem.

I ja han sortit els corifeus de l’esclavatge dient que no n’hi ha per tant, que la sentència no és tan dura com es temia, i que al capdavall “només” han tocat 14 articles de més de 200 i que s’ha de reclamar tot l’Estatut i no sé quantes bajanades més.

Vergonya, senyors!

Només la llista dels preceptes anul·lats (no diguem ja dels interpretats) fa feredat: Catalunya no és una nació, la nostra llengua no és preferent per l’administració ni per lp’ensenyament, no podem administrar la justícia a ca nostra, el síndic de Greuges no és qui ha de vetllar pels nostres drets…

 Però que s’han cregut aquesta gent?

El sol fet que un ribunal s’atreveixi a esmenar la plana a una llei aprivada poer dos Parlaments democràtics i refrendada pel poble ja és per ell mateix un insult a aquest poble i a la mateixa idea de democràcia.

L’única reposta possible, l’única que no afectarà la nostra dignitat com a poble és molt senzilla: dir, educadamnent, el que sembla que ens volen forçar a dir: Passi-ho bé.

No hi ha altra resposta possible.

Joan Fonollosa

No hi ha resposta