Montse Assens publica a Brosquil Edicions el seu darrer poemari

Presentació llibre “indigent, com jo”

Brosquil edicions, presenta aquest mes de maig com a novetat editorial el llibre Indigent, com jo amb el qual Montse Assens i Borda va obtenir el Premi de Poesia Artur Simó 2007 que convoca l’Ajuntament de Silla.

Ara que la inconsciència ens fa no veure la indigència, ara que hom creu que els sotracs de la vida no ens sacsegen més que els soferts per les travesses de les vies; és quan Montse Assens, asseguda al cantó de la finestra d’aquest tren anomenat vida, del que observa en fa poesia.

Dia rere dia, després d’un idíl·lic tram de trajecte on el blau del mar i el blau del cel es confonen en l’horitzó, indefectiblement, el tren sempre s’acaba endinsant en grisosos paratges on els boscos no els formen arbres, sinó cruentes imatges d’obscures realitats.

El dret a viure, el dret al respecte i el dret a la dignitat que ella sempre reclama, és així com també el veu dibuixat en aquells rostres cansats de tant pidolar.

Dels ulls reals de la dona indigent (o no) que s’emmirallen amb els seus –just en aquell moment en que el tren sempre minora la marxa–, la Montse Assens en crea una rèplica imaginària. De la realitat i de la imaginació en sorgeixen dues dones. Dues veus, que amb l’ajut de la tipografia, les trobem ben delimitades dins d’aquest llibre de poesia innovador i atrevit.

Montse Assens viu i treballa a Premià de Dalt –El Maresme–on participa activament en diverses associacions artístiques, culturals i socials. La major part de la seva poesia està publicada en internet, en el seu bloc “brisalls de mar“.