25 febr. 2011

Treballa en blocs

Publicat en 6:15 sota General

Escrivia fa uns dies el per què era important focalitzar-se en una sola tasca, enlloc d’intentar ser un “multitasca”.

Continuant amb aquest tema, vull afegir avui que, per ser més eficaç encara, cal treballar en blocs. Significa que un cop iniciem la tasca triada, si aquesta durà molt de temps completar-la, hem de dividir-la en blocs de temps enlloc de voler fer-la d’un sol cop des del principi fins al final.

Això és perquè s’ha demostrat que el nostre cervell té uns temps determinats de concentració, passats els quals baixa en rendiment. Com que un descans l’ajuda a tornar a augmentar el seu rendiment, hem de prefixar uns períodes de temps de feina i uns de descans, que variaran en durada segons cada persona. Hi ha qui els necessita fer a la mitja hora i n’hi ha d’altres que els anirà millor a l’hora i mitja. En casos de treball en grup, fer descansos de deu minuts cada cinquanta és una mitjana que pot conjuminar les necessitats d’uns i altres.

No hi ha resposta