22 gen. 2011

Fes llistes

Publicat en 22:21 sota General

No em cal, tinc molta memòria!  Aquesta és la resposta que més sovinteja per rebatre l’hàbit de fer llistes abans d’embrancar-se en una nova activitat.

Tant se val si és molt o poc important, personal o professional, habitual o esporàdica la tasca a fer. Llistar el que ens caldrà, comporta molts aventatges: ens prepara mentalment abans de començar a actuar; ens permet detectar possibles mancances que després ens farien perdre molt de temps; ens ajuda a no desviar-nos del camí traçat i de l’objectiu final; ens allibera la ment per a que pugui esmerçar el seu esforç en coses creatives o bé en resoldre entrebancs que sorgeixin; ens estalvia diners i recursos que malmetríem per oblits o per actes impulsius; etc.

Així doncs, abans d’anar a comprar, o de fer un viatge, d’impartir un curs, de demanar una documentació a un organisme oficial, de sortir de cap de setmana, etc. fer una llista, o repassar-la si ja la tens feta en cas d’una activitat repetitiva t’ajudarà a estalviar-te oblits, temps i recursos, i a treure més suc del que facis.

No hi ha resposta