05 des. 2010

No tinc més remei?

Publicat en 21:28 sota General

Un famós actor català diu a una entrevista,  “treballar en un dia festiu, quan tothom està de pont, em deprimeix molt, però no tinc més remei”.

M’ha sobtat la frase, per vàries raons:

— Se suposa que és la feina que t’agrada. Per tant hauries de gaudir d’ella, i no pas deprimir-te molt en fer-la.

— No té més remei?  Davant d’una situació donada, hi ha moltes respostes possibles. Ens tanquem a l’única que se’ns ve al cap en aquell moment, però en realitat sempre es pot triar entre vàries alternatives.

— Si treballar en dia festiu és negatiu, què hauria de pensar tota la munió d’actors que estan a l’atur tot esperant la seva oportunitat?

— I el cantó positiu del treball, encara que sigui en festiu?  Fer el que t’agrada; et paguen per fer-ho; reps aplaudiments en acabar, si ha agradat l’obra, cosa que moltes altres feines no reben tot i fer-ho molt bé; etc.

Sempre podem veure el cantó negatiu de les coses, però com bé s’adona l’actor: és el camí cap a la depressió. Fem, doncs, l’esforç de descobrir la part positiva de cada feina: en gaudirem més i serem una mica més feliços.

No hi ha resposta