13 juny 2010

Gaudir del que podem disposar

Publicat en 17:13 sota General

Ens passem una bona part de la nostra vida pensant que feliços serem quan aconseguirem “tenir allò” que ara ens manca. Aleshores ens formulem la bona intenció de fer alguna cosa per assolir-ho. Com que simplement amb aquest desig formulat no hi ha prou, maleïm el nostre infortuni que no ens permet de tenir el que desitgem.

Però ens hem aturat mai a pensar en el que ja disposem?  Gaudim del que ja tenim?

Hi ha una munió de coses de les que fruïm, però a les que no prestem atenció perquè ja donem com a “lògic o normal” el tenir-les, quan molta gent d’aquest planeta no les pot gaudir: varis àpats al dia, aigua corrent a casa, estar sans dia si i dia també, disposar d’un servei mèdic a qualsevol hora del dia o de la nit quan emmalaltim, poder expressar lliurament el que pensem, tenir accés a la cultura, etc.

Quan tenim un mal dia i no pararíem de queixar-nos-en, hauríem de pensar en tot el bo del que ja disposem per tal de relativitzar allò “suposadament tan dolent” que ens acaba de passar. I gaudir per les coses tan importants que ja estem disposant, enlloc de patir per les nimietats que no assolirem.

No hi ha resposta