06 juny 2010

L’ham de l’e-mail

Publicat en 21:49 sota General

M’he trobat molts casos de persones que em confessen que viuen enganxats al seu correu electrònic. Saben del cert que no és ni productiu ni eficaç estar pendent de cada correu que entra a la seva safata d’entrada, però els hi és com una addicció: no poden evitar de mirar qui els ha escrit i què els diu, cada cop que sona l’avís d’arribada d’un missatge o apareix el símbol corresponent.

Però fer tal cosa és contraproduent a l’eficàcia en la gestió del seu temps. El cervell, que està concentrat en un tema a resoldre, deixa d’estar-ho en haver d’ocupar-se d’una nova tasca com la de fer una ullada al nou correu. A més a més, ha de decidir si continua fent el que feia, o bé tracta de resoldre la nova qüestió que li planteja l’escrit entrant. Un cop solucionada la qüestió ha de tornar a concentrar-se en el que estava fent, i aquesta “reentrada” porta el seu temps i esforç mental. Fent-ho repetidament al llarg del dia, no és gens estrany acabar patint efectes estressants o de mal de cap davant tanta disgregació d’esforços i pensaments.

Per tant el meu parer és clar: desconnectar l’avís d’entrada de nous missatges i dedicar-se a un sol tema on concentrar-se. Després, en un moment de baixa energia, entre tasca i tasca, serà el moment per ocupar-se de donar una ullada als possibles correus que hagin entrat.

No deixis que l’e-mail t’enxampi entre les seves xarxes. Sigues tu qui el domini i no a l’inrevés.

No hi ha resposta