29 nov. 2009

Fes-ho de paraula

Publicat en 19:40 sota General

Estic d’acord que l’e-mail ha revolucionat la manera de comunicar-nos i que és una gran eina al nostre servei. Però, des del meu punt de vista, se n’està abusant.

Aprofitant la seva rapidesa i economia, s’estan enviant moltíssims correus que, més que informar, el que aconsegueixen és aclaparar-nos amb dades que no ens calen, ens treuen temps per fer coses més importants i ens produeixen una sensació d’estrés, tant a l’hora d’enfrontar-nos a una safata d’entrada plena de missatges pendents, com quan ens toca classificar-los un cop llegits.

Per això cal replantejar-se quants dels e-mails que enviem podríem evitar, tot ajuntant-los per destinatari i tractant-los directament en persona. Els correus electrònics són mitjans indirectes de comunicació, i per això estan desprovistos d’ànima. El destinatari, en no veure’ns, no pot esbrinar a través del llenguatge no verbal, les pistes que li calen per assolir la total comprensió del que li volem transmetre.

Si tens vàries coses per tractar amb una altra persona, per què no te les apuntes, concretes un moment del dia adient per tots dos, i us reuniu per tractar-ho tot plegat? No deixis que es perdi el tracte humà, que permetrà resoldre els temes pendents i ajudarà a establir ponts de diàleg i confiança pels propers assumptes que apareguin.

No et limitis amb els  freds e-mails. Fes-ho de paraula!

No hi ha resposta