20 set. 2009

Activitats formatives “outdoor”

Publicat en 20:21 sota General

Des que van començar a fer-se activitats formatives empresarials “outdoor” (les que es desenvolupen fora de l’aula de formació) han anat incrementant-se en nombre i complexitat. Fins i tot han nascut empreses dedicades especialment a aquesta especialitat.

Però amb el temps s’ha anat desvirtuant l’origen formatiu, i cada cop més s’ha optat per organitzar activitats lúdiques i espectaculars: paintball, raids, karts, tirolines, …

Opino que alguns dels assistents s’ho podran passar molt bé amb tant de risc i espectacularitat, però molts altres es negaran a participar-hi per por o per incapacitat física. I crec que el que li interessa realment a l’empresa que paga per aquestes activitats és que hi hagi un profit real en el seu dia a dia laboral a partir de les reflexions que s’hagin produït. És per això que penso que les activitats han de ser senzilles, atractives i aptes per a qualsevol participant, tingui l’edat i condició física que tingui. I a més a més han d’estar ben preparades i portades, per tal de poder fer després de cadascuna d’elles una estona de discussió sobre el què ha passat durant l’exercici, per què ha succeït, cercar paral.lelismes amb l’activitat laboral a l’empresa i acordar nous comportaments que permetin millorar.

No hi ha resposta