23 ag. 2009

No ho sé!

Publicat en 22:54 sota General

Em sobta les poques vegades que escolto aquesta expressió: “no ho sé”. No escoltar-ho dels tertulians als mitjans de comunicació ja no és sorprenent: han de saber-ho tot (si més no semblar-ho) perquè si no és així, sembla que ja no poden valer per fer aquesta funció de tertulians. La qual cosa ja implica que de tant en tant en diran unes quantes de tan grosses com un campanar.

Tradicionalment també ha estat mal vist declarar-se ignorant sobre alguna cosa. I ha suposat, mentalment, una certa sensació de vergonya o inferioritat pel simple fet de no saber una cosa.

Penso que ha de ser ben bé el contrari: declarar obertament que no se sap una cosa ha de ser una mostra d’humilitat i de voluntat de saber més. És el primer pas per créixer perquè afirmem que no ho sabem i per tant podem fer alguna cosa per solucionar-ho: aprendre-ho. I és, també, un símbol de la confiança que mereixem de l’interlocutor: enlloc de vendre-li un sopar de duro, li declarem obertament que no ho sabem.

No hi ha resposta