12 jul. 2009

Desconnectar del correu electrònic

Publicat en 20:29 sota General

Quan parlem de lladres del temps, un dels que sempre surt al llistat és el correu electrònic. Per a la majoria esdevé un motiu d’estrès enfrontar-se a una continuada interrupció de la seva feina diària per l’arribada de missatges a tot hora.

El correu electrònic és un magnífic instrument de comunicació: ràpid, còmode, barat, ecològic, senzill, etc. en comparació amb altres mitjans. Per això dic que cal desconnectar del, i no pas el correu electrònic.

Quan sabem que ens ha arribat un nou correu, és molt difícil que no ens aparegui la necessitat de consultar-lo per veure què hi diu. Però si així ho féssim, cauríem en el parany de ser dominats pel correu electrònic, enlloc de ser nosaltres qui decidim què és més important a fer a cada moment. Hem de ser nosaltres els gestors del nostre temps, i no pas els altres a través de les seves necessitats plantejades a través dels seus missatges.

Què podem fer, doncs?  Desconnectar l’avís d’arribada de nous missatges. I fixar els moments al llarg del dia en els quals consultarem què hi ha de nou. Els més recomanables són aquells on la nostra energia està més baixa (després d’haver tancat algun tema de gran envergadura, o tot just acabat de dinar, etc.) També ho són aquells que poden suposar un canvi en la nostra planificació: quan arribem a la feina al matí, o bé després d’una visita o d’una llarga reunió.

I mentre no consultem el correu, no cal patir. Si hi hagués alguna cosa tan urgent que no pogués esperar, ja s’encarregarien de fer-nos-ho saber per telèfon o personalment: els avisos d’incendi no es comuniquen per correu electrònic, oi?

Siguem amos del nostre temps, i no pas esclaus del correu electrònic.

No hi ha resposta