11 nov. 2008

Comunicació interna

Publicat en 22:22 sota General

Un treballador d’una important cadena de supermercats m’ha comentat amb total tranquil.litat que el seu lloc de treball està a punt de desaparèixer. M’ho ha dit sense cap por ni queixa. Per què?  Doncs perquè la direcció els va reunir i els va explicar clarament perquè prenia la decisió de tancar una determinada secció. I els va assegurar que els treballadors afectats seran reubicats en el mateix establiment en el que estiguin treballant.Aquesta situació que hauria de ser ben normal, no ho és pas, per desgràcia, a les nostres empreses. Habitualment les decisions directives es coneixen per “radio macuto”  a través de filtracions que corren com llampecs pels diferents departaments de l’empresa abans que siguin comunicades oficialment. Comunicat que, a més a més, sol ser per escrit i força escuet, cosa que provoca més i més malentesos, dubtes i rumors. Aleshores la confiança devalla i la productivitat se’n ressenteix.Cal ser clars, transparents i ràpids a l’hora d’emprar la comunicació interna. Així se’n beneficiaran treballadors i empresa.

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.