09 nov. 2008

Contra la rutina

Publicat en 23:58 sota General

Avui he observat una mateixa actitud repetida a dos establiments diferents. Han obert en horaris diferents i he pogut comprovar com una actitud rutinària llença per terra el benefici positiu que pretenia l’acció realitzada. Es tracta de la benvinguda que dóna l’establiment als seus primers clients del dia. Ho fa a través de la veu d’un dels seus treballadors que, micro en mà, recita un missatge prèviament memoritzat.Ningú no l’escolta. Ho senten, sí, però no l’escolten. El text del missatge, que de ben segur ha estat preparat, estudiat, debatut, girat i regirat pel departament central corresponent, s’aigualeix en la veu rutinària del treballador que no posa cap fe en les paraules que pronuncia. I com que ho fa d’esma, a sobre corre tan com pot per acabar tan ràpid com li sigui possible. Plou sobre mullat. Quin client pot creure de debó el missatge que li donen pels altaveus?  Cal lluitar contra la rutina. Cal posar el cor en cadascuna de les accions que es fan. Si no és així, no paga la pena fer res de res. 

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.