07 nov. 2008

Negociar amb l’enemic

Publicat en 22:39 sota General

Estem negociant cada dia, amb coneguts (familiars, amics, companys de feina,…) i amb desconeguts (proveïdors, botiguers, l’administració,…) perquè volem arribar a un acord en temes sobre els que partim de posicions diferents.En canvi, quan es tracta de l’enemic, especialment en el cas dels terroristes, apareix ràpidament la frase “Mai no negociarem amb terroristes”. No hi estic d’acord. Es negocia no només de paraula, sinó també amb accions. I, per tant, dir que no es negociarà, ja és una forma de negociar!Parlant la gent s’entèn, diu la dita. Negociant es pot influir en l’enemic, permet entendre la seva posició i preparar millor l’argumentació de la nostra, pot evitar mals posteriors més grans, etc.   

No hi ha resposta