05 nov. 2008

El talent emergent

Publicat en 2:07 sota General

D’avui en pocs anys, els països emergents seran els qui tindran el paper destacat a l’economia mundial. Es calcula que aquests països representaran un terç de la producció mundial, i la meitat del comerç mundial. També disposaran d’un terç del capital emprat pel finançament.Traslladades aquestes previsions al món del capital humà, es preveu que el 70 % de l’oferta de treball qualificat al món, estarà als països emergents. Això ja es comença a dibuixar actualment, atès que el ritme de creixement de graduats universitaris a l’Orient és del 5 %, enfront l’1 % a Occident.Com afrontaran les nostres empreses l’escassedat de talent?  S’avindran ràpidament a cercar-lo als països emergents?  Tancaran els ulls i continuaran fent com si res no passés, mentre van perdent competitivitat? 

No hi ha resposta

Els comentaris estan tancats actualment.