29 oct. 2008

Regirar l’empresa

Publicat en 23:17 sota General

Davant una situació econòmica com l’actual, ja no serveix de res fer petits ajustos que tractin de posar pedaços a com gestionem empresarialment. Canviar una mica no resoldrà el problema, perquè és el món en si el que està canviant. Per tant, ara toca regirar-ho tot. Una proposta significativa és la de canviar el model de management. Aquest es va inventar al segle dinou per resoldre el problema de com fer que persones d’escassa cultura i habilitats poguessin fer una i altra vegada les mateixes coses sense gaire errades. Però dos segles després, amb un perfil de treballador totalment diferent, on la gestió del coneixement és la clau, l’antic model de management continua exercint-se gairebé sense canvis. No té sentit! Les condicions han canviat completament i continuem fent servir un model caducat. Com pot ser, doncs, que ens sorprengui l’actual situació de crisi?Cal regirar l’empresa. Fer-la oberta a la creativitat, la innovació, la transparència. Permetre que els treballadors duguin l’empresa i que els directius s’ocupin només d’inspirar als treballadors a donar el millor de si mateixos.  

No hi ha resposta