Salut… i força al Knut!

Jo de Suècia en sé ben poc, per no dir res. Hores d’ara crec que l’únic contacte que hi tinc és fruit del desfici per les peripècies de Mikel Kalle Blomkvist, el periodista que ens ha llegat Stieg Larsson, i la revista que el senyor IKEA m’envia de tant en tant a casa oferint-me redecorar a bon preu el meu menjador -bé, ell en diu la meva vida. Doncs bé, l’últim reclam que aquest suec s’ha inventat per atraure l’atenció del consumidor és fer-nos partíceps de la festa amb que al seu país posen punt i final a les celebracions nadalenques, el Knut. La festa en qüestió és el dia 13 i, a grans trets, la cosa consisteix a desmontar la decoració nadalenca i…  menjar-se-la! Resulta que, desconec si Els Verds hi tenen responsabilitat o no, l’ornamentació sueca dels arbres de Nadal són bàsicament els caramels i les galetes que demà seran devorats pels nens d’aquell país. 

Avui, de pas pel mercat de Santa Caterina, he vist que l’Ajuntament de Barcelona ja havia retirat l’arbre pedalaire que hi havia al davant i he pensat en l’anunci d’IKEA. No sé si la retirada ja estava prevista o si respon a les crítiques que encara cuegen per una inicitiva no gaire afortunada, ni estèticament ni economicament. A mi personalment els arbrets de la discórdia em semblen lletjos, molt lletjos, i la idea d’haver de pedalar perquè s’il·luminin encara més. Aquest vespre, als Jardinets de Gràcia, un altre d’aquests artefactes esperava que el vinguessin a recollir. Com que és ecològic, reciclable i no sé quantes coses més, doncs suposo que l’any vinent el tornarem a veure… Ja que ens l’havíem de menjar, tant de bo algú hagués escoltat els suggerimets del senyor IKEA! 

Comments are closed.